Perşembe, Nisan 25, 2024

Dünyanın İlk SIKILABİLİR Telefonu : HTC U11

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yukarıda yazdığım başlıkta herhangi bir yazım hatası yok. Orada cidden SIKILABİLİR yazıyor. Çünkü bu telefon cidden sıkılabiliyor. Ama öyle sıkılıyor deyince böyle yastık gibi bir şey beklemeyin. HTC U11 isimli telefon Edge Sense isimli özelliğiyle sıkılarak birçok işlevi yapabiliyor.

htc u11

Şahsen sıkılabilir olmasının yanı sıra dış tasarımı cidden etkileyici. Resmen arkası suluymuş gibi gösteren müthiş ötesi bir dış kasası var. Temiz ve çok hoş bir tasarıma sahip olmasının yanı sıra donanımı da güçlü. Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisi ile sadece kullanımda değil, mobil oyun ve uygulamalarda da sıfıra yakın kasmayı yakalayabiliyor.

İşlemci hızı HTC 10’a göre %25 daha fazla ve bu güçlü işlemcisine rağmen gücü çok iyi yönetmekte. LTE ile internet sörfünde HTC 10’dan %43 daha iyi başarı elde ediyor. Ayrıca HTC 10’a göre %35 daha uzun video oynatabiliyor ve 8 saatten daha fazla bir süre müzik dinletebiliyor.

htc u11 2

HTC U11‘de özellikle kamera için çalıştıkları su götürmez bir gerçek. DXOMark sitesinin verdiği bilgilere göre 90 puan ile dünyanın en iyi kamerasına sahip olan bu telefonun kamerasında yok yok. Çok eksenli OIS, EIS ve tüm ışık koşullarındaki süper hızlı otofokus ile kamerası daha hızlı, çekilen fotoğraflar daha net ve videolar daha akıcı.

Ön kamerası 12 MP, arka kamerası 16 MP olan telefonun ön kamerası 2.0, arka kamerası da 1.7 diyafram açıklığına sahip. Yani gece karanlığında daha iyi fotoğraflar çekeceği belli. Ayrıca (gifte gördüğünüz) sitesinde yazdığına göre kamerada bulunan HDR Boost, karanlık gölgeleri ve en parlak noktaları ölçüp, çoklu çekimler yaparak daha net ve daha dengeli fotoğraflar sunmakta.

Ekstradan insan gözü gibi bir odaklamaya sahip. Yanlış yazmadım, yanlış okumadınız. HTC U11 insan gözü gibi odaklayabiliyor. Tam sensörlü otofokus dediğimiz olay sayesinde sadece birkaç sensör değil, yazılım olarak da odaklayabiliyor. Bu sayede cisim nerede olursa olsun fotoğraf netliğini kaybetmeden, her yere odaklayabiliyor.

htc u11 3

Ayrıca video çekim özellikleri de ayrı müthiş. Yazılımsal parazit engelleyicisi sayesinde videoda karıncalanma söz konusu bile değil. Ayrıca ses odağı özelliği de bulunuyor. Ses odağı sayesinde kalabalık bir ortamda bile bir sese odaklanabiliyor ve kuru gürültüde bile net sesler sunabiliyor. Çift tonlu led flaş ile de adeta bir fotoğraf stüdyosuna sahip oluyorsunuz. Şahsen ben kamerasını ayrı bir beğendim, ama kamera değil, telefon tanıtıyoruz. Bu yüzden diğer özelliklerine de geçelim.

htc u11 4

HTC‘nin daha önceki telefonlarında BoomSound isimli kendi hoparlör sistemini kullanıyordu. Bu telefonunda da öyle yapmış ve bu özelliğini geliştirerek telefona en ince ayrıntılarını bile duyabileceğiniz bir hoparlör yerleştirdi. Ses derinliği ve bası daha kolay hissedebileceğiniz, gayet güçlü bir hoparlörü bulunmakta.

Çift taraflı hoparlörlerden birisi sesin daha zengin çıkması için, diğer woofer hoparlör ise bas, ses derinliği ve netliği için tasarlanmış. Hi-Fi özellikli olması da yüksek çözünürlüklü ses formatlarını dinleyebilmenizi sağlıyor. Yani HD bir video açtığınızda Hi-Fi ses desteği bulunuyorsa HD ses kalitesi ile izleyebileceksiniz. 

htc u11 5

Ve gelelim telefonumuzun ünlü özelliğine : Edge Sense. Edge Sense özelliği telefonun “sıkılabilir” olmasını sağlayan ve gayet işlevsel bir özelliği. iPhone 6S ile gelen 3D Touch özelliği gibi çalışan Edge Sense, telefonun sağ ve solunda konuşlandırılmış. Telefonu kenarlarından sıktığınız takdirde uygulamaya göre işlev kazanıyor. Kamera sırasında deklanşör, basılı tutulduğunda Google Asistan ve daha birçok özellik kazanabilen bu özelliğin müthiş olduğunu söylemeliyim.

htc u11 6

Diğer özelliklerinden bahsedecek olursak mavi, lacivert, siyah, kırmızı ve beyaz olmak üzere 5 farklı renk seçeneği bulunacak olan HTC U11, parmak izi okuyucusuna HTC Sense Companion adındaki “yaşam koçuna” sahip. Yanlış değil, Sense Companion telefonun içinde standart gelen bir özellik ve size birçok durumda yardımcı olmak için tasarlandı. Sizi tanıyan yapay bir zekaya sahip olan SC, kullandıkça günlük rutininizi öğreniyor ve size bunu hatırlatıyor. Sadece bununla da kalmıyor, sağlık, spor ve birçok konuda da size yardımcı oluyor. 

Ayrıca hafıza seçeneklerinden de bahsedelim, 64 ve 128 GB olmak üzere 2 modeli var. Ayrıca 64 GB’lık HTC U11‘de 4, 128 GB’lık olanında ise 6 GB RAM bulunmakta. İşletim sistemi olarak Android Nougat’ı kullanan telefon ayrıca 2K bir ekrana sahip. Ayrıca IP67 sertifikası bulunuyor, yani su geçirmez.

Henüz fiyatı konusunda belli bir şey yok, fakat eğer Türkiye fiyatı düşük tutulursa, vergiler de biraz olsun azalır ve “tadından yenmez” bir telefon olur. Ama böyle özelliklere kolay kolay bir firma fiyatı düşük tutmaz, yani pek ümitlenmeyin.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler