Cuma, Mart 29, 2024

Huawei Kendi Harita Uygulaması Üzerinde Çalışıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin’in devlet gazetesi olan China Daily’nin yazdığı habere göre Huawei, Google Haritalar’a rakip olacak bir harita uygulaması çıkartacak. Çinli şirkete Map Kit’in açıklamasını Ekim ayında yapacak.

Huawei’nin Yeni Harita Uygulaması: Map Kit

Bir Huawei yöneticisi China Daily’ye, Map Kit adı verilen harita hizmetinde kullanıcılara gerçek zamanlı trafik koşullarını ileteceğini, uygulama geliştiricilerinin uygulamalarında kullanabilecekleri ve ayrıca içerisinde “Ayrıştırılmış Gerçeklik Eşlemesi” olduğunu söyledi. Ayrıştırılmış gerçeklik eşlemesinin ne anlama geldiği belirsiz. Haberde Map Kit uygulamasının 150 ülke ve bölgeyi kapsayacağını ve ayrıca 40 dilde kullanılabileceği yazıyor.

Haber, Huawei’nin harita verilerini nereden alacağına dair birkaç ipucu sunuyor. China Daily, Map Kit’in yerel harita hizmetlerine bağlanacağını söylüyor. Başka bir kaynak ise China Daily’ye, Huawei’nin, harita sistemi sunan, Rus internet tarayıcısı devi olan Yandex ile ortak olacağını belirtti. Ayrıca ABD’li Booking platformu da Map Kit projesini destekliyor.

 

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler