Salı, Nisan 23, 2024

Huawei Watch GT 3 Pro Tanıtıldı: Teknik Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, bugün düzenlediği lansman etkinliğin hem Huawei Band 7 akıllı bilekliğini hem de akıllı saat modellerinden Huawei Watch GT 3’ün Pro modelini tanıttı. Bir önceki model Watch GT 2 Pro modelinde de olduğu gibi hem Seramik hem de Porsche Design sürümleri bulunuyor.

Huawei Watch GT 3 Pro modeli, 46 mm ve 43 mm olmak üzere iki farklı boyutta geliyor. 46mm’lik boyut titanyum malzemeden üretilirken 43 mm’lik model seramikten üretiliyor. 46’lık modelin içerisinde 1.43 inç boyutunda, 43’lük modelin içerisinde 1.32 inç boyutunda AMOLED ekran yer alıyor.

huawei watch gt3 pro
Huawei Watch GT 3 Pro Tanıtıldı: Teknik Özellikleri Neler? 4

46’lık model tipik kullanımda 14 günlük batarya ömrü sunarken yoğun kullanımda bu rakam 8 güne düşüyor. 43’lük model ise tipik kullanımda 7 gün batarya süresi sunarken yoğun kullanımda bu süre 4 güne düşüyor. Akıllı saatte en önemli geliştirmeler batarya tarafında yapılarak şarj hızı yüzde 30 oranında artırıldı. 10 dakikalık yapacağınız bir şarj ile akıllı saati gün boyu rahatça kullanabiliyorsunuz.

Su geçirmeye karşı korunaklı mı?

Akıllı saatler için suya dayanıklılık rakamları hiçbir zaman doğru bir yanıt vermez ve çoğu akıllı saat dalış yapmaya karşı uygun değildir fakat Huawei Watch GT 3 Pro, 30 metreye kadar serbest dalışlar için su geçirmemeyi vaat ediyor ve içerisinde bir çok spor/antrenman modu ile birlikte geliyor.

huawei watch gt3 pro
Huawei Watch GT 3 Pro Tanıtıldı: Teknik Özellikleri Neler? 5

Aynı zamanda Golf saati olarak kullanılabiliyor!

Huawei Watch GT 3 Pro, içerisinde önceden yüklenmiş 300’den fazla golf sahası için haritalara sahip olduğu için aynı zamanda bir golf saati olarakta kullanılabilir. Akıllı saat toplamda 18 tanesi profesyonel olmak üzere 100’den fazla spor moduna da sahip. Saat tipik olarak kalp atış hızı sensörü aracılığıyla kalp hakkında çok daha fazla veri sağlayan bir EKG sensörüne sahip.

watch gt 3 pro
Huawei Watch GT 3 Pro Tanıtıldı: Teknik Özellikleri Neler? 6

Bunların haricinde kandaki oksijen miktarını ölçebilme ile termometre özelliğine sahip cihaz bir klasik haline gelen uyku ve stres takibi de sunuyor.

İşletim Sistemi tarafında HarmonyOS

Akıllı saat işletim sistemi tarafında şirketin geliştirmekte olduğu HarmonyOS işletim sistemini kullanıyor ve mobil ödeme kolaylığı sunmak için NFC teknolojisine sahip. İçerisinde bulundurduğu NFC teknolojisi sayesinde uyumlu olan araçlarda anahtar olarakta kullanılabilir.

Fiyatı ne kadar?

Huawei Watch GT 3 Pro içerisinde bir çok teknoloji ile birlikte geliyor fakat fiyat etiketi ne kadar?

  • Huawei Watch GT 3 Pro (46mm / Titanyum) modeli 380 USD / 360 Euro
  • Huawei Watch GT 3 Pro (43mm / Seramik) modeli 455 USD / 430 Euro

Akıllı saatin ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağını henüz bilmiyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler