Perşembe, Nisan 18, 2024

Huawei’nin Katlanabilir Telefonu Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung’un katlanabilir telefonu olan Galaxy Fold’a rakip olacak Huawei Mate X, bugün düzenlenen lansman ile birlikte tanıtıldı.

Huawei’nin bugün düzenlediği lansmanda tanıtılan Mate X isimli katlanabilir telefon, Samsung Galaxy Fold’un tam tersi şekilde dışarıya doğru katlanıyor. Samsung Galaxy Fold isimli katlanabilir telefonda iki ekran bulunurken Mate X isimli katlanabilir telefonda tek büyük ekran bulunacak.

Huaweinin Katlanabilir Telefonu Tanıtıldı 2 PCH

Huawei Mate X Katlanabilir Telefonun Teknik Özellikleri

Telefon dışarıya doğru katlandığında 6.3 inç 2480 x 892 çözünürlüğünde ve 6.6 inç 2480 x 1148 çözünürlüğünde iki ekrana sahip. Telefon tablet haline getirildiğinde ise 8 inç 2480 x 2200 çözünürlüğünde ekrana sahip oluyor. Cihazın sensörleri yan tarafta bulunduğu için ekranda çentik bulunmuyor. Oldukça ince çerçevelere sahip olan telefonu tablet haline getirildiğinde oldukça şık gözüküyor.

Gücünü HiSilicon Kirin 980 yonga setinden alan cihazın içersinde 8 GB bellek ve 512 GB depolama alanı bulunuyor. Cihazın içersinde bulunan Huawei Balona 5000 modem sayesinde Huawei Mate X dünyanın ilk 5G destekli telefonu olmuş oluyor. 55 Watt gücünde şarj olabilen 4500 mAh batarya ile birlikte cihaz, kutu içerisinden çıkan 55 Watt şarj adaptörü ile birlikte oldukça hızlı bir şekilde şarj olabiliyor. 

Huaweinin Katlanabilir Telefonu Tanıtıldı 3 PCH

Cihazın ön yüzünde 3 adet kamera bulunuyor. Birinci kamera 40 MP çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip. Geniş açılı olan kamera 16 MP çözünürlüğünde ve f/2.2 diyafram açıklığına sahip, ultra geniş açılı olan kamera ise 8 MP çözünürlüğünde ve f/2.4 diyafram açıklığına sahip. 

Huawei Mate X Katlanabilir Telefonun Fiyatı

Samsung Galaxy Fold’a göre daha yüksek fiyatla gelecek olan Huawei Mate X telefonun fiyatı vergisiz olarak yaklaşık ₺13.870. Cihazın dolar bazında fiyatı $2600, Euro bazında fiyatı ise €2299.

Sizce bu telefona bu kadar para verilir mi? Yorumlarda fikirlerinizi belirtin. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler