Cumartesi, Nisan 20, 2024

Intel Arc A30M Pro Grafik Kartı Gözüktü | Intel Sürpriz mi Yapacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel Arc serisi ekran kartları için tanıtımın ne zaman yapılacağını öğrendik. Biraz önce paylaştığımız haberlerde yeni ekran kartlarının 30 Mart tarihinde duyurulacağından söz etmiştik. Bu bilginin hemen sonrasında ise bir sızıntı daha gerçekleşti. Ama bu kez sürpriz bir isim gördük. Sızıntıya göre Intel Arc A30M Pro grafik birimi geliyor.

ITHome tarafından paylaşıldığı görülen görsellerde, net olarak A30M Pro ifadesinin kullanıldığını görüyoruz. Neden sürpriz diyorum çünkü bu zamana kadar A350M ve A370M olmak üzere iki model gelecek deniyordu.

Intel Arc A30M Pro, Dell Bilgisayarda Gözüktü

Yeni harici Intel grafik kartının, Dell Precision 5470 olarak isimlendirilen bir iş istasyonu PC modelinde yer aldığını görüyoruz.

Ekran kartının özelliklerini anlamak adına nasıl bir bilgisayar içerisine yerleştirildiğine baktığımız zaman, güçlü bir seri görüyoruz.

Intel Arc A30M Pro

Özellikler kısmında Intel Core i9-12900H üst segment işlemci var. 64 GB LPDDR5 seviyesine kadar RAM seçimi de yapılabileceği gözüken bilgisayarın, bir iş istasyonu olacağı net.

Ayrıca burada ekran kartı için diğer seçeneğin Nvidia A1000 4 GB serisi olarak gösterildiğini de belirtelim.

Yani tüm bu ipuçlarını bir araya getirdiğimiz zaman Intel Arc A30M Pro ekran kartının, iş istasyonları odaklı üst düzey bir grafik kartı olacağını anlıyoruz.

Sürpriz mi oldu derseniz başta söylediğim gibi sürpriz oldu. Bu yoktu. Bunu beklemiyorduk. 🙂 Daha çok günlük kullanım odaklı seriler için gelecek A350M ve A370M grafik birimlerinden söz ediliyordu. Artık 30 Mart tarihinde başka nasıl sürprizler yapılacak göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler