Cuma, Mart 29, 2024

Intel Arc Alchemist İş İstasyonu Modelleri 5 Ekranı Destekleyebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel’in yeni ekran kartı modellerine daha fazla ilgi göstermeye başlayacağımız bir döneme girdik. Çünkü Intel Arc Alchemist ekran kartı ailesi için çıkış tarihleri açıklandı.

Yılın ikinci çeyreğinde masaüstü modellerini de göreceğimiz ekran kartı ailesinin, en son gelecek serisi ise iş istasyonları serisi olacak.

Yılın 3.çeyreğinde karşımıza çıkacak olan bu iş istasyonları için de iddialı bilgiler sızmaya devam ediyor. En son serinin ekran desteği konusunda bir sızıntı gözüktü.

Intel Arc Alchemist Serisi 5 Ekrana Kadar Destek Verebilir

Yeni sızıntı, yakın zamanda ortaya çıkan bir grafik sürücüyle gündeme geldi. Intel DG2 GPU ailesi için hazırlandığı söylenen ( ki bu Arc Alchemist ailesini temsil ediyor) Intel i915 grafik sürücünde, 5 ekran çıkışından söz ediliyor.

Sürücünün içerisinde alındığı söylenen görselde, 5 ekrana kadar desteğin vurgulandığını zaten net olarak görüyoruz.

Kaçırmayın: Mining Kartlarında Fiyatlar Düşmeye Başladı

Üstelik bu çıkışların HDMI ve DisplayPort üzerinden sunulacağı da söylenmekte. Eğer iddialar doğruysa Intel iş istasyonu modellerinde bir artı avantaj sağlamış olur.

Intel Arc Alchemist

İş istasyonu modelleri diyoruz çünkü, son kullanıcılar için gelecek masaüstü modellerinde böyle bir ek artı beklenmiyor.

Intel Arc Alchemist ailesi konusunda detaylı resmi açıklamalar yapılmadan durumu kesinleştiremeyeceğiz. Neyse ki artık belirsiz bir tarihi beklemiyoruz. Kartlar bu yıl içerisinde ortaya çıkacak ve bu detaylar da netlik kazanmış olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler