Cuma, Nisan 26, 2024

Mining Kartlarında Fiyatlar Düşmeye Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartlarında fiyat dengesizliğinin temel nedeni, bir ara patlama yapan mining olayıydı. Kripto para madenciliği için ekran kartlarının kullanılması, piyasada çok ciddi bir stok sorunu yaşanmasına neden olmuştu. Araya bir de çip krizi girince işler iyice kötüleşti. Sonrasında markalar çözüm olarak özel mining kartlarını sunmaya başladı.

Mining odaklı ekran kartları, piyasayı az da olsa rahatlattı. Oyuncular, oyun odaklı ekran kartlarına daha rahat ulaşmaya başladı. Mining kartlarına ise ilk etapta büyük oranda ilgi gösterildi. Fakat son haberler yavaş yavaş bu alanın da kan kaybetmeye başladığını gösteriyor.

Mining Kartlarında Fiyatlar Ne Kadar Düştü?

Bu konuda ilk önemli veriyi paylaşan Nvidia olmuştu. Mining kartlarıyla piyasada yer alan şirket, 2021 son çeyrek verilerinde bu alandan elde ettiği gelirin %70 oranında düşüş yaşadığını açıklamıştı.

Acaba tüketiciler madencilik ekran kartlarında AMD serilerine mi yöneldi de bu kadar düşüş oldu derken bir haber de AMD’den geldi.

AMD’nin de bu alandan elde ettiği gelirlerin düştüğü ortaya çıktı. Haliyle madencilik kartlarının fiyatları da hızlı bir şekilde düşmeye başladı. Çünkü artık ilgi azaldı.

Tom’s Hardware tarafından bu konuda yapılan araştırmada AMD temelli Sapphire GPRO serisi madencilik kartlarının fiyatları değerlendirilmiş.

mining ekran kartlarına

Bizim de tanıtım sırasında özelliklerini paylaştığımız kartların 1415 dolar civarında bir başlangıç fiyatı vardı. Ama henüz ekran kartları yeni tanıtılmış olmasına karşın, düşen ilgi ile beraber fiyatların 860 dolarlara kadar indiği gözüküyor.

Ekran Kartını Merak Edenler için buraya linkini ekliyorum.

Bu durumun çok basit bir nedeni var.

Maliyet yükseldi. Kripto para madenciliğinde değişen dengeler mining karlılığını düşürmeye başladı. Bu durumda da kullanıcılar yüksek fiyatlı mining ekran kartlarına yönelmiyor gibi duruyor.

Sektörde dengeler nasıl değişecek bekleyip göreceğiz. Ama madenciliğe ilginin düşmesi, hangi açıdan bakarsanız bakın ekran kartlarının fiyatlarının düşmesini sağlayacaktır. Bu sadece mining odaklı kartlarla sınırlı kalmaz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler