Salı, Nisan 23, 2024

Nvidia CMP 100HX Ortaya Çıktı! Mining Odaklı Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartları için yavaş yavaş stoklar arttırılmaya devam ederken, yeni oyuncu serisi ekran kartlarında madencilik sorunu çözüldü gibi gözüküyor. Son gelen seri RTX 3050 modelini düşünecek olursak, artık bu kartlarla mining yapmak çok mümkün değil. Nvidia ise mining ile oyuncu ekran kartları arasındaki bu ayrımı resmen ortaya koymak istiyor. Öyle ki bir yandan da mining odaklı kartlar sunuluyor. Yeni sızıntıda gözüken Nvidia CMP 100HX modeli de bu alanda markanın yeni ekran kartı olacak.

Daha önce sunulan Titan V serisinin temellerini taşıyacağı gözüken ekran kartının, girişler kısmında da özel olarak düzenlenmiş bir kart olacağını göreceğiz.

Nvidia CMP 100HX Özellikleri için Neler Bekliyoruz?

Sızıntıya göre seride yine standart olarak sunulan 8 pinli konektör yer alacak. Madencilik odaklı bir kart olduğu için herhangi bir ek görüntü girişini görmeyeceğimiz kartın, TDP değerinin ise 250W seviyelerinde olması beklenmekte.

Kaçırmayın: Intel Arc Alchemist Ekran Kartlarının Çıkış Tarihi Açıklandı

Kazım gücü açısından baktığımız zaman ise sızıntıda yer alan değerler 81-82 MH/s seviyelerinden söz ediyor.

Nvidia CMP 100HX

Zatemn odak noktası mining olacağı için bu değerler gayet makul olacak diyebiliriz. Şimdilik sadece bu gibi detayları ortaya çıkan ve CMP 100HX serisi olarak gelmesi beklenen kartın ne zaman satışa çıkacağı açıklanmış değil.

Sızıntılarda da kartın ne zaman satışa sunulacağına ilişkin en ufak bir bilgiye yer verilmemiş. Haliyle çıkış tarihi noktasında yeni sızıntılar bekleyeceğiz.

Nvidia CMP 100HX

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler