Cumartesi, Nisan 20, 2024

Intel Core i9-12900KS için Çıkış Tarihi Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni bir amiral gemisi modeli işlemciye hazırsanız, Intel cephesini takip etmenizi öneriyorum. Zira 1 aydır beklediğimiz Intel Core i9-12900KS modelinin ne zaman çıkış yapacağı sonunda açıklandı.

Piyasadaki sayılı işlemcilerden biri olmasını beklediğimiz yeni serinin, Ryzen 7 5800X3D modeline karşı bir cevap olarak nitelendirildiğini de biliyoruz. Peki bu yeni işlemciyle ne zaman tanışacağız?

Intel Core i9-12900KS, 5 Nisan’da Piyasada Olacak

Yeni işlemci için çıkış tarihini doğrudan Intel açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda serinin 5 Nisan tarihinde çıkış yapacağı doğrulandı.

Bu demek oluyor ki yeni amiral gemisi serisi işlemci için birkaç hafta içerisinde son kullanıcı testlerini de görmeye başlayacağız.

Kağıt üzerinde işlemcinin sunduğu özelliklere bakacak olursak, son kullanıcı testlerinde tatmin edici sonuçların çıkması gerekiyor. Zira yeni seri, son nesil hibrit mimarinin en güçlü üyelerinden birisi.

Intel Core i9-12900KS

İşlemcide 16 çekirdek ve 24 izlek bulunuyor. 8 çekirdek E serisi verimlilik çekirdekleri, 8 çekirdek ise P serisi performans çekirdekleri.

Burada E çekirdekleri için maksimum saat hızı 4.0 GHz seviyesinde. P çekirdeklerinin maksimum saat hızı ise 5.5 GHz gibi çok iddialı bir değer.

Sadece saat hızı değil bellek konusunda yeni işlemci iddialı olacak. 14 MB L2 önbellek, 30 MB L3 önbellek göreceğiz.

Tüm bu özellikleriyle 799 dolar gibi bir satış fiyatına sahip olmasını beklediğimiz Intel Core i9-12900KS, performans konusunda tam olarak neler sunacak yakında göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler