Cumartesi, Nisan 20, 2024

Intel Core i9-13900K için Yeni Bilgiler Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel’de artık rota yeni seri işlemcilere dönmüş durumda. Yavaş yavaş 12.nesil işlemcileri rafa kaldırmaya başladık. Hedefimizde yer alan yeni nesil işlemciler ise 13.nesil işlemciler. Bu modeller içerisinde yer alan seriler hakkında da bilgiler peşi sıra gelmeye devam ediyor. En son Intel Core i9-13900K serisi için sızıntılar ortaya çıktı.

Nasıl bir işlemci beklediğimiz konusunda önemli fikirler veren sızıntı, seride kaç adet çekirdek yer alacağını da ortaya çıkardı diyebiliriz.

Intel Core i9-13900K için Son Bilinenler

Yeni sızıntıya göre seride 16 adet Raptor Cove verimlilik çekirdekleri göreceğiz. Verimlilik çekirdeklerinin yanında 8 adet Golden Cove performans çekirdeklerinin yer alacağı da söyleniyor.

Kaçırmayın: Snapdragon 8 Gen+ 1 Mobil Serisi Tanıtıldı

Toplamda 24 adet çekirdeğinin olacağı söylenen serinin izlek sayısını ise 32 olarak göreceğiz.

Sadece bu iddialar bile Intel Core i9-13900K için beklentilerimizi çok daha yüksek bir seviyeye taşıdı diyebiliriz.

Intel Core i9-13900K

Sadece çekirdek sayısı konusunda değil, ön bellek miktarı konusunda da önemli bir artış yaşanacağı söyleniyor.

Bellek kapasitesinin toplamda 68 MB olacağı iddiası var. Performans açısından değerlendirecek olursak hem daha fazla çekirdek sayısı hem de daha yüksek ön bellek miktarıyla beraber i9-13900K, Alder Lake modellerinin çok daha üzerinde yer alacak gibi duruyor.

Tabii ki tüm sızıntılara rağmen, şu an konuşmanın erken olduğunu da tekrar hatırlatalım. Önce bir tanıtımı görmek ve sonra karşılaştırmaları yapmak lazım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler