Perşembe, Nisan 25, 2024

Intel NUC 12 Extreme Teknik Özellikleri Gözüktü! İşte Dragon Canyon

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel yeni mini modeli için CES 2022 kapsamında bir tanıtım yapmıştı. Intel NUC 12 Extreme olarak bildiğimiz ve kod adının Dragon Canyon olduğunu gördüğümüz bu yeni seri, bir tablo üzerinde gösterilmiş ve çok detaya indirilmeden bilgiler verilmişti.

Sizlerle bu bilgileri paylaşmıştık. Ama Intel detay vermediği için biz de detay verememiştik. Şimdi ise yeni neslin ürün sayfasına benzer bir sayfa ortaya çıktı. Teknik özellikler de böylece netlik kazanmış oldu.

Intel NUC 12 Extreme Kod Adı Dragon Canyon’un Özellikleri Neler?

Yeni nesil işlemcilerle gelecek olan modelin işlemci konusunda Intel Core i9-12900 ve Intel Corte i7-12700 alternatifleri olacak. Alder Lake serisine resmen geçiş yapacağız. Bu minik canavarı CPU olmadan almak isteyenler için kötü bir haber vereyim. CPU olmayan modellerin olmayacağı düşünülüyor.

Kaçırmayın: NUC 12 Extreme Tanıtıldı

RAM kısmında ise 12.nesil işlemcilere geçilmesine rağmen, DDR4 serisi göreceğiz. DDR5 olmayacak. Maksimum olarak çift kanal 64 GB DDR4-3200 RAM kullanılabilecek.

Ekran kartı konusunda ise daha özgür bir cihaz göreceğiz. Ek ekran kartı kutu desteğinin yanında Intel NUC 12 Extreme, 12 inçlik çift slotluk ekran kartlarını destekleyecek. İstenen model alınıp takılabilir. Tabii ki 12 inçlik olması ve çift slotlu olması gerekiyor.

Intel NUC 12 Extreme

Bunların dışında Dragon Canyon;

  • 10Gb Ethernet portu
  • Wi-Fi 6E AX211 desteği
  • HDMI 2.0 portu
  • 3 M.2 slot
  • 2 adet Thunderbolt 4.0 portu
  • 6 adet USB 3.2 Gen2 Type A portu gibi avantajlar da sunacak.

Peki ya Intel NUC 12 Extreme fiyatı nasıl olacak? İşte burası da soru işaretleri içerisinde kalan bir kısımdı. Neyse ki bazı yeni sızıntılar fiyatı da gösterdi. Cihazın i7 işlemci kullanan modelinde 1500 dolar civarlarında bir fiyat göreceğiz.

Eğer daha fazla güç isterseniz ve i9 işlemcinin kullanıldığı bir modeli tercih edecek olursanız o zaman da 1700 dolar civarında bir ödeme yapmanız gerekecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler