Cumartesi, Temmuz 27, 2024

iOS 16.5 için Beta Geldi! Siri için Yeni Özellik Geliyor  

Paylaş

silkroad gaminggentr

Henüz birkaç gün kadar önce iOS 16.4 güncellemesi kullanıma sunuldu. Yeni sürümün kullanıma sunulmasının ardından gelen yenilikleri de paylaşmıştık. 16.4 sürümü bir yana Apple bir sonraki sürüm olan iOS 16.5 için de elini hızlandırdı.

Yeni sürümün ilk geliştirici betası yayınlandı ve Apple’ın bu kez neler planladığı da ortaya çıkmış oldu. Görünen o ki bu sürümde de kullanıcılara ekstra şeyler sunulacak. Özellikle Siri için yapılan bir yenilik dikkat çekecek.

iOS 16.5 ile Siri’ye Yeni Komut Geliyor

iOS 16.5 güncellemesinin ilk beta sürümünde Siri’ye yeni bir sesli komut daha geldiği gözüküyor. Buna göre Siri sanal asistanına sesli komut ile ekran kaydı aldırmanız mümkün olacak. Ekran kaydı almak için birkaç basit komut ile yönlendirme yapmanız da yeterli olacak.

iOS 16.5

“Ekran kaydı başlat” ya da bitirmek için de “ekran kaydını bitir” komutları üzerinden kontrol yapılacak. Bu sistemle işler biraz daha kolaylaştırılmış olacak tabii ki ama şunu da unutmamak gerekiyor ki iOS 16.5 için süreç henüz yeni başladı.

Şimdilik daha büyük bir yenilik yok gözüküyor olsa da yeni beta sürümlerinde farklı yenilikler de karşımıza çıkabilir. Diğer yandan yeni büyük güncellemenin son güncelleme olup olmadığı konusunda da bilgi yok.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler