Perşembe, Mart 28, 2024

iOS 16 Almayacak iPhone Modelleri Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir akıllı telefonun süresiz olarak güncelleme almasını bekleyemeyiz. Teknik olarak da bir akıllı telefonun süresiz olarak güncelleme alması mümkün değil. Aynı durum iPhone serisi için de geçerli. Evet iPhone serisinde daha uzun bir güncelleme desteği var ama onun da bir sınırı var. İşte iOS 16 ile güncelleme sınırı durumunu bir kez daha göreceğiz. Şimdiden iOS 16 almayacak iPhone modelleri ortaya çıktı.

Resmi bir açıklama ya da onay yok ama sızdırılan haberlere göre 3 model için güncelleme desteği son bulacak. Peki bu modeller hangileri olacak?

iOS 16 Almayacak iPhone Modelleri Hangileri Olacak?

Sektördeki otorite olan kaynaklardan verilen bilgilere göre 3 modelin güncelleme desteğinin son bulması bekleniyor. Yani bu telefonlar için iOS 16 almayacak modeller dememiz mümkün.

Söz konusu iPhone modellerinin ise şu ana kadar güncellenen iPhone 6s Plus, iPhone 6s ve 1.nesil iPhons SE modelleri olduğu söyleniyor. 3 modelin de iOS 15 güncellemesini aldığını gördük.

Kaçırmayın: iPhone 14 Serisi için Son Gelişmeler 

Şöyle bir geçmişe gidecek olursak, iPhone 6s modelinin 2015 yılında tanıtıldığını hatırlıyoruz. Arada tam 7 sene var diyebiliriz. 7 senelik bir telefonun güncelleme alması yazılım anlamında Apple’ın ne kadar başarılı olduğunu gösterir. Ama dediğimiz gibi bir sınır var.

iOS 16 Almayacak iPhone Modelleri

Bu modeller iOS 15 ile güncellemelere veda ederse, yine güncelleme desteği konusunda sınırları zorladılar diyebiliriz.

Şimdilik söylenen 3 modelin de iOS 16 almayacağı. Ama yine de resmi açıklamayı da bekleyelim. Zaten Apple’ın etkinliğine de çok bir süre kalmadı. Haziran ayının ilk haftasında etkinlik başlayacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler