Cumartesi, Nisan 20, 2024

iOS için Google Drive’a Touch ID ve Face ID Desteği Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google bugün iOS ve iPadOS’ta Google Drive için yeni Gizlilik Ekranı özelliğini resmi olarak kullanıma sunmuş durumda. Bu özellik, herhangi birisi telefonunuza erişim sağlamışken uygulamayı cihazınızda açmaya çalıştığında Face ID veya Touch ID kimlik doğrulaması yapılmasını gerektirir. Bu şekilde, önemli çalışma belgeleriniz veya hassas kişisel dosyalarınız sizi endişeye sokmaz.

Eğer ki Google Drive açık iken başka bir uygulamaya geçtiğinizde uygulamanın kilitlenmesini istiyorsanız Gizlilik Ekranının hemen etkinleştirilmesini seçebilirsiniz, Drive’a döndüğünüzde Face ID veya Touch ID ekranı açılır. Lakin “Ben anında kilitlenmesini istemem” diyenlerdenseniz bu kilitlenmeyi sürelendirebilirsiniz; 10 saniye, 1 dakika yada 10 dakika gibi süreler ekleyebilirsiniz.

Özellik tam olarak çalışmıyor, zafiyetleri mevcut

Gizlilik Ekranı tamamen kusursuz değildir. Etkinleştirdiğiniz ayarlar ekranında Google, Drive bildirimlerinizi, “belirli” Siri işlevlerini, Dosyalar uygulamasıyla paylaşılan belgelerinizi, Fotoğraflar uygulamasıyla paylaşılan fotoğrafları ve “diğer sistem işlevselliğini” koruyamayacağı konusunda uygulama zaten sizi uyarır.

Google Drive uygulaması birkaç yıl önce şifre koruması teklif etti, ancak bu özellik fazla uzun sürmeden faaliyetten geri çekildi, bu nedenden ötürü birçok kişinin günlük olarak kullandığı bir uygulamaya ekstra güvenlik önleminin eklendiğini görmek güzel. Eğer bir iPad’e ya da iPhone’a sahipseniz ve bunları ortak kullanıyorsanız lakin şifrenizi bilenler varsa bu özellikten faydalanmanız gayet iyi olur.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler