Perşembe, Nisan 25, 2024

iPad Farklı Bir İşletim Sistemi İle Geliyor (iPadOS)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilindiği üzere dünyanın en çok satan tablet modeli olan iPad‘lerin artık yeni bir işletim sistemi olacak. Şuan da devam eden Apple etkinliğinin başında ilk olarak yeni iPad’den bahsetti. Yeni iPad’in en dikkat çeken kısmı ise İOS işletim sistemi üzerine kurulu olan iPadOS kullanıyor olması oldu.

hop hop hop

Yeni iPad’lerin tamamiyle iş ve eğlence odaklı olmasının büyük avantajları olacak gibi duruyor. iPadOS ile dikkat çekici kısımlardan bir tanesi de Safari’de masaüstü sınıfı bir gezinme deneyimi sağlaması oluyor.

Masaüstü modunun en büyük avantajlarından birisi de Google Docs, Squarespace ve WordPress gibi web uygulamalarını kullanabilmek olacaktır. Editörlük , gazetecilik ve İş insanları için bu yazılımsal özellikler büyük avantaj sağlayacaktır.

iPadOS ile gelen büyük yeniliklerden birisi de parmak hareketleriyle imleç hareket ettirme , çoklu seçim ve akıllı metin seçimi oluyor. En fazla dikkat çeken kısım akıllı metin seçiminin olması oldu. Paragraf ve kelimeler arasındaki seçim işlemi fazlasıyla kolaylaştırılmış. 

iPadOS ile Koyu Mod Artık Kullanılabilir

Otomatik olarak koyu moda geçiş sağlayan iPadOS, geceleri yoğun kullanım sırasında gözlerin yorulmasını azaltacak gibi duruyor.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler