Salı, Nisan 23, 2024

Görme Engelliler için Özel Uygulama PocketVision

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefonları Huawei desteğiyle öne çıkan Honor, IFA 2019 etkinliğinde de sessiz kalmadı. Yeni akıllı telefonlar bir yana, firmanın görme sorunu yaşayan kullanıcılar için sunduğu PocketVision uygulaması da bir hayli konuşuldu.

Hem görme engelliler hem de görme güçlüğü çeken kullanıcılar için oldukça yardımcı olacak olan PocketVision uygulaması, akıllı telefonların hayata ne derece olumlu etki edebileceğinin de en önemli kanıtlarından birini oluşturuyor.

PocketVision Nasıl Bir Uygulama?

Uygulama, akıllı telefonların kamerasını kullanarak çalışıyor. Temelde 3 önemli özellik üzerine kurulu olan bir sistem söz konusu. İlk olarak yazıyı sese çevirme fonksiyonun öne çıktığını görüyoruz.

Bu özellik, telefonun kamerasının bir metne tutulması durumunda söz konusu metin okunmasını sağlıyor. Optik karakter tanıma sistemi olarak bilinen OCR teknolojisini kullanan sistem, yazılarda yer alan karakterlerin tanınmasını ve bu karakterlerin okunmasını sağlamakta.

PocketVision

İkinci kısımda renk modu düzenlemeleri var. Yine akıllı telefonların kameraları üzerinden çalışacak olan sistemde, yazıların netliğini arttırmak için farklı renk düzenleri uygulanıyor. Kullanıcıların gözüne uygun renk filtrelerinin seçilmesini sağlayacak olan sistem, renk körleri için de önemli bir ayrıcalık sunuyor.

PocketVision uygulamasının son işlevi ise yazı yakınlaştırma özelliği. Bu özellik için Honor 20 serisi akıllı telefonlardan yararlanmak gerekiyor. 8 MP telefografik kamerası ve 48 MP değerinde ana kameradan yararlanan uygulama, yazıların yakınlaştırılmasını ve çözünürlük değerinin de artmasını sağlamakta.

Uygulama, bu özelliklerle beraber Honor modelleri için sunulmuş durumda. Ancak kamera özelliklerinden tam anlamıyla yararlanmak ve performans almak için Honor 20 akıllı telefonlarına sahip olmak gerekiyor.

Kaçırmayın: Oyuncu Telefonu Asus ROG Phone 2 Fiyatı Açıklandı

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler