Salı, Nisan 16, 2024

iPhone 7 Türkiye Satış Fiyatı Beklenenin Üstünde

Paylaş

silkroad gaminggentr

Önümüzdeki hafta Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 7‘nin tanıtımı yapılacak. Ancak cihazın teknik özellikleri ve detayları çoktan belli olurken, kullanıcılar iPhone 7 fiyatının ne kadar olacağı konusunda tedirginlerdi. Bugün yapılan açıklamalara göre iPhone 7 Türkiye satış fiyatı da resmiyete kavuşmuş oldu.

 

iPhone 7 Satış Fiyatı Beklenenin Üstünde

 

Tim Cook burada yaptığı açıklamada Hindistan’dayken iPhone fiyatlarının pahalı olduğunu ve düşüreceklerini söylemişti. Ancak görüyoruz ki iPhone fiyatlarında değil düşme, adeta uçuşa geçmiş cihazlar satışa çıkartılıyor. Resmi rakamlara göre iPhone 7 Türkiye’de 3799 TL‘den satılacak. iPhone 7 Plus hakkında henüz net bir rakam olmasa da 4199 TL ve civarlarında olacağını tahmin ediyorum.

 

iphone-7-fiyati

 

E-ticaret siteleri iPhone 7 satışları için ön hazırlıklarını tamamlarken, Vatan Bilgisayar da iPhone 7 için bir ön tanımlı sayfa oluşturarak fiyatını açıklamış. Bu fiyat diğer firmalar arasında üç aşağı beş yukarı düşük olacaktır. Ancak yine de 4 bin TL’ye yakın rakamlardan bahsediyoruz. Ülkemizde bu kadar kolay para kazanıp veya kazanamayıp, iPhone 7‘ye bu parayı vermek biraz “akıl dışı hareket” olarak algılanabiliyor.

 

Bu fiyatlar yurt dışına nazaran ülkemizde pahalı evet. Ancak TRT Bandrol ve vergi ücretinin de bu çıtayı çok fazla yükselttiğinin altını çizelim. Nereden baksak bu cihaza vergi için 700 TL fazladan ödeme yapılacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler