Cuma, Nisan 26, 2024

Sony Xperia XZ Tüm Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

IFA 2016 etkinliğinde tanıtılan Sony‘nin yeni amiral gemisi Xperia XZ görücüye çıkartıldı. Geçtiğimiz sene Sony’nin akıllı telefonlarında yaşanan düşüş halen devam ederken, yeni cihazlarında farklı tasarımsal değişiklikler yapılacağı belirtilmişti. Yeni Sony Xperia XZ modelinde ise neler değişmiş, gelin yakından bir göz atalım.

Sony Xperia XZ Tasarım ve Performans

Bir akıllı telefon alırken neye dikkat edersiniz ? Tabii ki pek çoğumuz yukarıda saymış olduğumuz tasarım ve performans maddelerini işaretleyecektir. Bir de bu maddelere bataryayı da eklemek lazım. Sony’nin IFA 2016 etkinliğinde tanıtmış olduğu yeni akıllı telefonu yuvarlatılmış alüminyum gövdesi, 5.2 inçlik Full HD ekranı ve Snapdragon 820 işlemcisi ile birlikte geliyor. Genellikle amiral gemi olarak nitelendirdiğimiz akıllı telefonlarda RAM değerini minimum 4 GB olarak işliyoruz ancak bu cihazda 3 GB RAM olması biraz hayal kırıklığı oluşturdu.

Sony Xperia XZ modelinde depolama tarafında ise 32 GB dahili hafıza ve 256 GB‘lık microSD kart desteği bizleri bekliyor olacak. Önceki modellerde olduğu gibi Sony bu amiral gemisine de IP68 sertifikası alarak 1.5 metre derinlikte 30 dakika boyunca su geçirmeden kullanabilme garantisi veriyor.

Kamera Performansı Nasıl ?

Son zamanlarda akıllı telefonlar kullanımdan ziyade kameraları ile de ön plana çıkmaya başladı. Artık fotoğraf makineleri yerine profesyonel görüntüler yakalayabilen akıllı telefonlarımız var. Sony Xperia XZ modelinde de 23 megapiksellik 2.0 diyaframına sahip arka kamerası bulunurken, 5 eksenli görüntü sabitleme teknolojisi ile birlikte geliyor. Bu özellik dünyada ilk kez Sony Xperia XZ modelinde kullanıldığı gibi, jiroskoptan alınan veriler ile fotoğraf ve videolarda titreme neredeyse sıfıra indiriliyor.

Ayrıca kamera tarafında IMX300 sensörünü tercih eden Sony, yeni bir otofokus teknolojisi ile kamerasını yenilemiş. Aslında kameradan ziyade biraz daha profesyonel kullanıcılara hitap eden bu teknik özellikler sanırım Xperia XZ‘yi biraz daha ön plana taşıyacak. Ayrıca kamerada renk, bölge ve uzaklık analizleri yapılabildiği gibi, bu sayede otomatik olarak odaklamalar daha profesyonel oluyor. İsterseniz kameranın shutter hızını da manuel olarak ayarlama imkanına sahipsiniz. 4K video kaydı yapabilen ve aynı zamanda 2x yakınlaştırmaya sahip olan Xperia XZ‘nin ön kamerası ise 13 megapiksel değerinde Selfie olarak atanmış.

 

sony-xperia-xz-siyah

2900 mAh Batarya Yetecek mi ?

Sony’nin bundan önceki modellerinde parmak izi okuyucusu bulunuyordu. Xperia XZ modelinde de yine kilit tuşunun hemen üzerinde bir parmak izi okuyucusu ile karşılaşıyoruz. Aynı zamanda 2900 mAh bataryaya sahip olan cihazda hızlı şarj teknolojisi olan Quick Charge 3.0 bulunuyor. Ancak cihazın bataryasının minimum 3200 mAh olmasını beklerdim. Snapdragon 820 işlemci ve 5.2 inçlik Full HD ekran üstelik 4K kamera bataryayı zorlayacaktır.

Batarya tarafının bir güzel yanı ise hızlı şarj teknolojisi kullanıcısının ne zaman şarja taktığını öğrenerek ona göre hareket edebiliyor. Örneğin hep gece telefonunuzu şarja takıyorsunuz, gece hızlı şarj teknolojisi ile batarya %90 olduğunda otomatik olarak hızlı moddan çıkıp, normal moda geçiş yapılıyor. Sabah telefonunuzu elinize aldığınızda yeni dolduğunu fark edebiliyorsunuz. Bu şekilde bataryanın ömrü daha uzun oluyor ve pil daha doğru tüketilmiş oluyor.

 

sony-xperia-xz

Sony Xperia XZ Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Ekim ayında piyasaya sunulacak olan yeni amiral gemi Sony Xperia XZ‘nin toplamda üç farklı rengi olacak. Piyasa satış fiyatı ise yurt dışında 720 Euro ve civarında olurken, Türkiye’de ise 2899 TL ve civarlarında olmasını bekliyoruz. Xperia XZ‘nin yayınlanan tüm teknik özelliklerini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Hocam Xperia XZ için 3 gb ram yeterli hatta fazla bile bendeki n6 50 uygulamadan fazlasını sorunsuz çalıştırıyo o arada 3 gb dolduramıyosun. Pc mi bu kanka yeterli olmasın cihaz..

  2. Çalışsa ne olacak usta, sony xperia c5 ultra var yeni aldım 2 ay oldu kameraları bozuldu. Uygulama durdu hatası var. Sistem ve yazılıma herşeyi yaptım donanıma bakacaklar. Boşa para vermeyin. Xperia XA serisinin de farklı olacağını düşünmüyorum.

  3. Z5 PREMİUM’A SNAPDRAGON 820 TAKSINLAR KAMERANIN MP’SİNİDE DÜŞÜRSÜNLER 12 MP OTAMATİK ÇEKİM YAPSINLAR YETERLİ 23 MP’DE OTAMATİK YOK KİM KULLANIYOR Kİ BİR’DE Z2 KULLANIYORUM BATARYA 3200MAH KARDEŞİM BÜTÜN FİRMALAR BATARYAYI YÜKSELTMEYE ÇALIŞIRKEN BUNLAR DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR KULANDIĞIM TELEFONDAN SONRA NOTE7’YE GEÇECEĞİM SONY KENDİ TOPUĞUNA SIKIYOR 3AY’DA BİR YENİ TELEFON MU DUYRULUR!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler