Perşembe, Mart 28, 2024

iQOO Neo6 SE Tanıtıldı: Teknik Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Vivo’nun sahibi olduğu Çin merkezli akıllı telefon üreticisi iQOO’nun Neo isimli akıllı telefon ailesi, haftalardır süren sızıntılar, söylentiler ve tanıtımların ardından Neo6 SE adında yeni bir üyeye sahip oldu. Çin’de gerçekleştirilen resmi lansman etkinliğinde tanıtılan akıllı telefon Qualcomm’un Snapdragon 870 yonga setinden güç alıyor.

Aslında mevzubahis akıllı telefon ile geçtiğimiz ay tanıtılan ve piyasaya sürülen iQOO Neo6 arasında yonga seti haricinde herhangi bir farklılık söz konusu değil. SE olmayan versiyon Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden güç alıyor. Her ne kadar aralarındaki tek fark yonga seti olarak gözükse de bu yonga seti ciddi fiyat aralıkları ortaya koyuyor.

Karşılaştırmamız gerekirse 8GB RAM ve 128GB Dahili Depolama Alanı sunan iQOO Neo6’nın fiyat etiketi 419 Dolar iken aynı yapılandırmaya sahip Neo6 SE varyantı 299 Dolar fiyat etiketine sahip.

iQOO Neo6 SE teknik özellikleri neler?

iqoo neo6 seo photo 1
iQOO Neo6 SE Tanıtıldı: Teknik Özellikleri Neler? 2

iQOO Neo6 SE‘in teknik özelliklerine gelecek olursak 120Hz yenileme hızına, 1300 nit tepe parlaklık oranına sahip 6.62 inç boyutunda 1080×2400 piksel çözünürlüğe sahip AMOLED ekran ile birlikte geliyor. Akıllı telefonun arka tarafında üçlü kamera kümesi bizleri karşılaşıyor; 64MP çözünürlüğünde OIS (Optik Görüntü Sabitleme) desteğine ana kamera, 12MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı kamera ve 2MP çözünürlüğünde portre kamera.

Ön tarafta ekranın üst tarafında ortalanmış nokta çentik içerisinde 16MP çözünürlüğünde özçekim kamerası sunan iQOO Neo6 SE, biyometrik kimlik doğrulama tarafında ekran içi parmak izi teknolojisini kullanıyor ve içerisinde barındırdığı tüm bu donanıma gereken enerjiyi 80W hızlı şarj desteğine sahip 4700 mAh kapasiteli bataryadan sağlıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler