Cumartesi, Nisan 20, 2024

İşte Çift Ön Kameraya Sahip Yeni HTC U11 EYEs!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tayvanlı akıllı cep telefonu üreticisi HTC şirketinin 2018 yılında çıkaracağı ilk telefon U11 EYEs, bir kısım söylentinin ardından an itibariyle resmiyet kazandı. Telefonun; orta segment kullanıcılarına hitap ettiğini belirtmemizin yanında; cihazın en dikkat çekici özelliğinin, ön tarafta bulunan bokeh efektli iki adet kamera olduğunu da belirtmeliyiz.

 

Bokeh Etkili Çift Özçekim Kamerası

Ciddi bir buhran döneminin ardından piyasadaki eski saygınlığına yeniden ulaşmaya çalışan HTC şirketi; çizgisini bozmadan, yeni bir şeyler sunmanın peşinde. Öyle ki, son dönemlerde çok sayıda sızıntı ve söylenti ile adından bahsettiren U11 EYEs modeliyle şirket, 2018’e iddialı bir şekilde gireceğe benziyor.

Uzun bir söylenti sürecinin ardından nihayet resmiyet kazanan yeni yakışıklı, orta segment sınıfına göre iddialı RAM miktarı ve esnek depolama olanaklarıyla dikkat çekerken, bombayı ön tarafında bulunan çift özçekim kamerası ile patlatıyor. Kalitenin arka kamerayla kalmadığı, ön kamerada da iyi işlerin çıkartıldığı HTC modellerini görmüştük (Desire EYE). Fakat bu noktada şirket; ön kamera hususunda sadece megapiksel ile yetinmiyor, kullanıcıları mutlu edecek donanımsal ve yazılımsal eklemeleri de özçekim kamerası ile sunuyor.

Bir De Diğer Özelliklere Göz Atalım

Cihazın orta sınıf bir telefon olduğunu belirtmiştik. 6 inçlik bir ekran genişliğine sahip cihazın çözünürlük değeri 2160 x 1080‘ken, görüntü oranı ise 18:9 olarak belirlenmiş.

HTC‘nin; ekranı avuçlarımız ile sıkarak bazı kontrolleri sağlayabildiğimiz Edge Sense teknolojisi, U11 EYEs‘te de kullanılabiliyor.

İşte Çift Ön Kameraya Sahip HTC U11 EYEs İçerik PNG

Kalbinde 8 çekirdeğe sahip Qualcomm Snapdragon 652 yonga seti bulunan cihaza, Adreno 510 grafik işlemcisi eşlik ediyor. Hafıza konusuna geldiğimizde ise cihazda 4GB RAM ve 2TB’a kadar MicroSD hafıza kartı ile genişletilebilen 64 GB dahili depolama birimi bulunuyor.

Cihazın öne çıkan en büyük özelliğinin, özçekim kamerası olduğundan bahsetmiştik. Bokeh etkisi  uygulayabilen iki adet 5 megapiksellik çözünürlük değerine sahip kamera, cihazın özçekim işlerini üstleniyor. Bilmeyenler için “bokeh” teriminden kısaca bahsedelim. Bokeh etkisini basit olarak ;fotoğrafı çekilen nesnenin, arka plandan ayrılması olarak tanımlayabiliriz. Bu şekilde bir özçekim gerçekleştirdiğinizde arka planınız bulanıklaşırken, yüzünüz tamamen net kalabiliyor.

Ön kameradan bu kadar bahsettikten sonra, arka kameranın 12 megapiksel çözünürlüğe sahip, tek bir mercekten oluştuğunu da belirtelim. Anlaşılan o ki şirket; bulunduğumuz dönemde, kullanıcıların ön kameraları arka kameralardan daha fazla kullandığının farkında.

Tüm bu donanımları 3930 mAh kapasiteli pili ile çalıştıran cihaz, yüz tanıma ve Usound gibi teknolojileri de bünyesinde barındırıyor.

Siyah, kırmızı ve gümüş renk seçenekleri olan telefon, ilk olarak Çin ve Tayvan’da satışa çıkacak. HTC U11 EYEs‘in Çin’de 3299 Yuan (yani yaklaşık 1920 TL) karşılığında satılması planlanıyor. İlk sevkiyatların da 1 Şubat tarihinde başlayacağı, edinilen bilgiler arasında.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler