Cumartesi, Mayıs 4, 2024

İzlenmesi Gereken Diziler 2024

Yabancı dizi seçimi yaparken zamanınızı boşa harcatmamak için kendi izlediğimiz dizi listemizi sizlerle paylaşıyoruz. İzlenmesi gereken diziler 2024'de vizyona girmiş dizileri ve konularını sizleri için bu yazımızda derleyip özgün bir anlatımla yönlendirmekteyiz.

Paylaş

silkroad gaminggentr

İzlenmesi gereken filmler yazımız oldukça popüler ve ilgi ile takip edilen bir başlık. Aynı başlığın dizi versiyonunu sizlere yapmaya karar verdim. Oluşturduğum listede yeni ve eski ayrımını yaparak izlenmesi gereken diziler listesini sizlere detaylı analizimi paylaşmaya gayret göstereceğim. Ayrıca yayın platformlarını da belirtip sayfa içinde kolayca ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz. Listeyi 2024 de yeni diziler izledikçe güncelleyeceğim.

Amazon Prime Dizileri

Amazon prime Eylül 2020 yılından bu yana ülkemizde yayın faaliyeti sürdüren bir platformdur.

Tom Clancy’s Jack Ryan

Yıl : 2018 – 2023 IMDb Puanı : 8.0

Puanı yüksek yeni ve aksiyon severleri tatmin edecek bir dizi. Askerî, siyâsî ve polisiye macera romanları ile ünlü Tom Clancy’s’nin romanından uyarlanan bu dizi ilk sezonunda CIA analisti Jack Ryan, bir analizi sonucunda çok tehlikeli bir terörist yapının ağını çözdükten sonra bir anda kendini sahada çatışma ve kovalamacada bulur. Aksiyon severler için kesinlikle izlenmesi gereken diziler arasında olduğunu düşünüyorum.

İnfaz Listesi

Yıl : 2022 IMDb 7,9

David DiGilio tarafından Jack Carr’ın 2018 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan bu dizi aksiyon macera severler için tek sezonluk iyi bir dizi. Binbaşı James Reece, tüm müfrezesinin öldürülmesinin ardındaki gizemli güçleri araştırıp intikam almasını konu alan bir dizidir.

Reacher

Yıl: 2022 IMDb 8,1

Filmi de olan bu dizi Amerikan aksiyon suç akışı televizyon dizisidir. Lee Child’ın Jack Reacher kitap serisinden uyarlanan filmde, müthiş yeteneklere sahip, kendini berduş ilan eden ve eski bir askeri polis olan baş karakter Alan Ritchson rol alıyor. Dizi severler tarafından oldukça yüksek puanlama yapılan bu dizi şimdilik sadece 1 sezon.

2024 güncellemesi

Dizinin ikinci sezonu geldi Macera kaldığı yerden devam ediyor.

Halo 

2023 – Bilim Kurgu / Aksiyon

Pc ve Konsol oyuncularının oynamasalar bile illaki gördükleri bir video oyunundan uyarlanan Halo mümkün mertebe oyun hikayesini bozmadan çekilmiş bir dizi. Bilim kurgu aksiyon arayanlar için kaçırılmaması gereken bir uzay zaman dizisi diyebiliriz. 26 yüzyılda insanların gerek kendi içlerindeki ayrışması gerekse Uzaylı topluluklar ile yaptıkları savaşı konu ediyor. Ana karakterimiz bazı nedenlerden ötürü kazandığı güçlerini keşfediyor.
Tulsa King

2022 ‧ Dram IMDb : 7.2

Bir Sylvester Stallone dizisi konusu işlenişi süper olan bir dizi. Hapis süresi boyunca vefa borcu olarak çalıştığı mafya üyelerinin adını 25 yıl sır gibi tutan bir mafya babasını konu alıyor. Koruduğu ekibin onu aslında o kadar da önemsemediğini çıktından sonra anlayan ana karakter Oklahoma Tulsa şehrine sürgün edilmesi ile anlıyor.

 

Continental: John Wick Dünyasından

Aksiyon sevenlerin bayılarak izleyeceği şimdilik 3 bölümlük mükemmel bir dizi. Beyaz perdeden tanıdığımız John wick evreninden yapılmış bir dizi. Filmlerde Continental otelin mevcut müdürü olan Winston’un gençliğini ve Continental otelinin nasıl müdürü olduğunu anlatan bir hikayeye sahip. Tıpkı filmde olduğu gibi 08

Platformlardan Bağımsız Filmler

Amazon,Netflix,Disney gibi platformlarda yayınlanmayan veya bunların öncesinde çekilmiş dizileri bu başlık altında sizlerle paylaşıyoruz.

Limit Yok

Yıl : 2015–2016  IMDb : 7.6

2011 yapımı filmin dizi hali olan bu yapım. Filmini izleyip beğenenler için mükemmel bir tercih olacaktır. Dizinin bazı noktalarında filmde başrol oyuncusu olan Bradley Cooper ‘da bazı bölümlerde karşımıza çıkıyor. Dizi aslında filmin devamı niteliğinde diyebiliriz. Senatör olan Eddie Morra’nın senatör olduktan sonraki hayatını da gösteriyor.

Netflix Dizileri

Netflix dizileri oldukça fazla olduğundan şimdilik izlediğim diziler ile ilgili listem bu şekilde.

Marco Polo

Yıl 2014 – 2016 IMBD 7.8

Tarih kitaplarından ve romanlardan adını duyduğumuz, İtalyan gezgin Marco Polo’nun Kubilay Han’ın sarayındaki maceralarından esinlenilmiş dizisidir. Bu dizi dram kategorisinde olarak lanse edilse de bence sürükleyici ve gerilim kategorisine de uygun. Toplamda 2 sezon olan dizi 3’üncü sezonu çekilmeyeceği bilgisi de Netflix tarafından bildirildi.  Dizide çıplak ögelerin olduğunu da ailecek izleyeceklere şimdiden söylemiş olayım .:) Bazı kaynaklara göre 7 Ocak 2015’te yenilenerek 10 bölümlük ikinci sezonu 1 Temmuz 2016’da gösterime girdi ve toplamda 2 sezonda 200 milyon dolar kaybettirdi.

THE ARK

Yıl : 2023 IMBD 5.3

Dünya artık yaşam süresinin sonuna gelmiştir. Bütün çabalar da yetersiz kalmış bir bilim insanı tasarladığı gemi ile başka galaksilerde dünyaya benzer bir gezegen bulup bir grup insanı yönlendirmek için gemi yapmış. Gemi varış süresine 1 yıl kala uzayda geçirdiği bir kaza sonucu bütün uykudaki yolcularını uyandırmış passenger filmi havasında olan Ark şimdilik sadece 1 sezon olarak yayınlanmış. Filmin ımbd puanı düşük  görünebilir fakat izlediğimde verilen puandan daha iyi bir dizi olduğunu söyleyebilirim.

Avatar : Avatar: The Last Airbender

Yıl : 2024

Bir neslin çizgi filmi adına daha önceden film yapılmış etkileyici bir hikayeye sahip Son hava bükücü avatar’ın henüz ilk sezonu yayınlanmış dizi versiyonu. Dizinin ilk sezonunu izlemiş birisi olarak çizgi filmdeki hikayeye sadık kalınmış diyebiliriz. Çizgi filmdeki olay örgüsüne göre baktığımızda bazı mantık hataları işlenmiş olsa da yine de izlenebilir bir dizi olduğunu belirtmek isterim.

 

HBO Dizileri

Amerika da oldukça popüler bir dizi platformu olan HBO dizileri kısa ama öz dizileri ile adından sıkça söz ettiriyor.

Çernobil

Yıl : 2019 IMDB 9.4

Tarih / Drama olarak belirtilen bu dizi mini yapım olarak belirtilmiş. IMDb puanı tam olarak 9.4 5 bölümden oluşmakta. Gerilim ve dram olarak Çernobilde yaşanan felaketin boyutu ve fedakar insanların yaptıkları çalışmaları ve dönemin Sosyalist Rusya hükümetindeki bürokratik olayları baz alıyor. Dizi dünya çapında büyük bir beğeni kazanmış ve gerçekten olayları çok iyi yansıtmış. Yapımını İngiliz-Amerikan dizi şirketleri ortak yapmış.  Ayrıca son yıllarda yapılmış diziler arasında en yüksek puana sahip olduğunu da belirtmemiz gerekir.

Tabii Dizileri 

TRT’nin online yayın platformu Tabii uygulamasının içerisinde hem kendi yapım filmleri hemde tabii dizileri bulunmakta. Bunlar içerisinden şimdilik izlediğim diziler.

Serhat

Yıl : 2023 IMDB 6,3

TRT’nin ücretsiz yayın platformu Tabii’nin kendi iç yapımı olan Serhat 20 yıldan fazladır güneydoğuda Polis komiserliği yapan Serhatın hikayesini anlatıyor. Oldukça kötü yıllar geçirdiği İstanbula bir kaçırma vakası için özel olarak getirilen Serhat aksiyon dolu bir maceraya atılmış oluyor.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler