Büyük bir sinema sever olarak sizlere keyifle izleyeceğiniz bir film arşivi oluşturuyoruz. Film listemiz eski-yeni çok farklı kategorilerde ve platformlarda yer alan filmlerden oluşuyor. Dilerseniz listemize göz atmaya başlayın.Listemizi 2024 yılında yeni vizyona girmiş filmleri de dahil ederek güncel tutmaktayız.

1. 1 – Ben Kimim? / Who Am I

Yıl – Türü : 2014 ‧ Gerilim/Dram

İzlenmesi gereken filmler listemizin başlangıcında bilgisayar ve teknoloji tutkunlarının beğeneceği ‘hacker’ mantığının çok iyi işlendiği 2014 yapımı Ben Kimim? ‘den başlamak istiyorum. Film Alman yapımı gerilim/dram olarak nitelendirilmiş fakat içerisinde sürükleyici bir aksiyona hızlı bir anlatıma sahip izlerken sıkılmayacağınız bir film diyebiliriz. Filmin sonunda ise kahramana karşı hayranlık duyacaksınız. Yer altı hacker dünyasında isim yapmak isteyen asosyal bir gencin bir arkadaş grubu ile neler yaptığını anlatan filmin IMDB puanı 7,5/10 olarak belirlenmiş.

2. 2 – The Gray Man 

Yıl – Türü : 2022 ‧ Aksiyon/Gerilim

Yeni bir yapımlardan devam edersek son dönemde aksiyon filmleri arasında izleyip keyif aldığım bir film olan Gray Man hikayenin kısa anlatımı ve bol aksiyon olması sebebi ile hoşuma gitti. Filmin ana konusu CIA ajanı olan ana karakter sessiz ve profesyonel suikastleriyle yaşayan bir efsaneye dönüşmek üzeredir, ancak üstleri tarafından verilen bir kararla avlayandan avlanana dönüşür. Filmde Marvel serisinden tanıdık olan Chris Evans gibi tanıdık yüzleri de görmemiz mümkün Baş kahramanız ise Ryan Gosling. IMDb puanı ise 10 üzerinden 6,5 olarak verilmiş.

3. 3- 60 Saniye

Yıl – Türü : 2000 ‧ Aksiyon/Suç/ Gerilim

Nicolas Cage abimizin hızlı olduğu zamanlara ait güzel bir aksiyon yarış filmi. 2000 yapımı bu film uzun zamandır suça bulaşmamış olan eski ve önemli bir araba hırsızının, kendisini ziyarete gelen bir arkadaşının ondan kardeşinin hayatını kurtarmak için yardım istemesi ile zorunlu olarak geri dönmesini anlatıyor. Filmde bir diğer oyuncu Angelina Jolie filmin IMDb puanı ise 6.5 olarak belirlenmiş.

4. 4- Das Boot – U-Bot: Denizaltı

Yıl – Türü : 1981 ‧ Dram/Savaş

Savaş severler için baş yapıt bir film. 2’inci dünya savaşı filmlerine büyük hayran duyanlar için tam 2 saat 29 dakikalık bu film savaşın deniz altı filolarında olan durumunu bizlere anlatıyor. Tür olarak dram ve savaş olarak nilendirilmiş fakat bence film belirli bir yerden sonra büyük oranda gerilim içeriyor. Tek oturuşta sonuna kadar nefes almadan izlediğim filmlerden bir tanesi . Film Alman deniz altı filosunun 2’inci dünyta savaşında deniz altı U-bot içerisinde yaşadıkları maceraları ve psikolojik durumlarını ele alıyor. Asker olarak profesyonelliklerini nasıl sürdürdüklerini ve hükümetin ideolojisini anlamaya ve itaat etmeye çalışırken imkansız görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını inceler.

5. 5- Inside Job / İç İşler

Yıl – Türü : 2010 ‧ Belgesel/Suç

Bu filmi baş köşemde tutuyorum. Eminim ki bir çok kişi de izlememiştir, belgesel gibi türünde bir film fakat iddia ediyorum ‘ PARA’ kavramı sizin için ne kadar önem arz ediyor ise izlemeniz gereken bir film. Günümüz ekonomik finansal kuramlarının ne kadar boş ve manipüle edilebilir bir yapıda olduğunu anlatan müthiş bir film / belgesel. Orijinal halinde seslendirme Mat Damon‘a ait 2010 yılı yapım yılı olan bu film IMDb puanı tam olarak 8,2 belgeselde röportaj yapılan insanları nasıl bir araya getirdikleri merak konusu.

6. 6-Uzay Yolcuları – Passengers 

Yıl – Türü : 2016 ‧ Bilim kurgu/Romantik

Çıktığı yıllarda büyük bir izleyicinin beğenisini kazanmış uzay yolcuları gerek konusu gerekse konunun işleyişi bakımından en iyi uzay filmleri arasında yer almaktadır. Başrollerinde Chris Pratt ve Jennifer Lawrence yer almaktadır. Filmin konusu Homestead II adında çok uzak bir koloniye 5000’den fazla kişiyi götürmek üzere, 120 yıl sürecek bir yolculuk yapmaktadır. Giden kişiler bu yolculuk sonunda sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam edebilmek için özel tasarlanmış “uyku kapsüllerinde” uyutulmaktadırlar. Ancak yaşanan teknik bir sorun nedeniyle iki kapsül vaktinden 90 yıl önce açılır filmin başrollerinin erken uyanması sebebi ile gemi içerisindeki yaşadıklarını baz almaktadır.

7. 7 – Limit Yok – Limitless

Yıl – Türü : 2016 ‧ Gerilim/Aksiyon

Bugüne kadar bir kaç kere izlediğim en iyi filmlerden bir tanesi diyebilirim.  Baş rolünde Bradley Cooper ve Robert De Niro yer alıyor. Film New Yorklu başarısız bir yazarın kötü giden hayatında şans eseri bir kimyasal hap ile tanıştıktan sonra % 20 beyin kapasitesinin yerine % 100’ünü kullanabilmesini baz alıyor. Bu filmin dizide yapılmıştır. Filmin  IMDb puanı  ise 7.4

8. 8-Black Adam 

Yıl – Türü : 2023 ‧ Gerilim/Aksiyon

Süper kahraman filmlerini sevenler bu yeni filmi seveceklerdir. Black Adam  DC Comics evrenine dayanan bir Amerikan süper kahraman filmi.DC çizgi romanlarına göre Black Adam, Shazam’ın şeytani ikizidir. Ancak ilerleyen zamanlarda Black Adam kötü olmayı bir nevi bırakarak, geçmişte işlediği suçları affettirmek amacıyla anti-kahramana dönüşür.

9. 9-Jack Reacher

Yıl – Türü : 2012 ‧ Dram/Komedi

Önceden izlediğim güzel bir aksiyon filmi baş rolünde Tom Cruise oynuyor. Yazar Lee Child’ın romanından  beyaz perdeye uyarlanan film. Beş kişi usta bir nişancı tarafından sadece altı el ateş edilerek öldürülür ve tüm deliller gözaltındaki şüpheliyi göstermektedir. Sorgulamada şüphelinin söylediği tek bir şey vardır: “Jack Reacher’ı bulun!”. Ayrıca filmi beğenirseniz devam filmi de mevcut muhtemelen izlersiniz.

10. 10- Pardon 

Yıl – Türü : 2005 ‧ Dram/Komedi

Listeye Türk yapımı bir film koymasam olmazdı . Bu filmi ilk izlediğim de sadece 13 yaşındaydım.  Sonrasında defalarca izledim bence Türkiyede yapılmış en güzel eleştirel komedi filmi. Geçtiğimiz sene aramızdan ayrılan büyük tiyatrocu Ferhan Şensoy’un ölümsüz eseri. Oyuncu kadrosunda 2021 yılında kaybettiğimiz büyük oyuncu  Rasim öztekin yer alıyor. Bu filmi izlettiğim hiç kimse pişman olmadı.

11. 11- Lucy

Yıl – Türü : 2014 ‧ Aksiyon/Bilim Kurgu

2014 yapılı olan bu film aksiyon ve bilim kurguyu bir arada bizlere sunuyor. Standart bir insanın beyninin yüzde 10’unu kullanabildiği sözde-teorisinden yola çıkarak, bu oranın artması durumunda elde edebileceği güçleri ve yapabileceklerinin sınırını sorguluyor. IMDb puanı 6,4

12. 12- Suikast Treni

Yıl – Türü : 2022 ‧ Aksiyon/Gerilim

Aksiyon severlere henüz yeni sayılan bir Brad Pit Filmi. Kōtarō Isaka’nın Maria Beetle (ABD’de Bullet Train olarak yayınlanmıştır) adlı romanından uyarlanmıştır. Beş suikastçı, bireysel görevlerinin birbiriyle bağlantılı olduğunu fark ederek kendilerini bir Japon hızlı treninde bulur. Filmin IMDb puanı 7.3.

13. 13- Sıkıysa Yakala

Yıl – Türü : 2002 ‧ Dram/Suç

Listede Leonardo DiCaprio filmi tabiki ekleyeceğim. Bir çok filmi mevcut ancak benim en çok hoşuma giden filmlerinden bir tanesi olan sıkıysa yakala filmi sürükleyicilik anlamında çok güzeldir. Filmin konusu Frank Abagnale Jr. kurnaz ve düzenbaz adamın tekidir ve bir FBI ajanının tek amacı onu kodese tıkmaktır. Paçasını kurtarmak bir yana Frank bu kovalamacadan zevk duyar. Filmin IMDb puanı 8.1

14. 14- Para Avcısı

Yıl – Türü : 2013 ‧ Dram/Komedi

Yine beğendiğim ve çok popüler bir Leonardo filmi. Jordan Belfort’un aynı isimli otobiyografik romanından Terence Winter tarafından uyarlanmıştır. 90’ların en hızlı günleridir ve New York işlem salonunda her şey olabilmektedir. Önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatarak, Belfort kısa zamanda bir para makinasına ve aynı zamanda bir harcama makinasına dönüşür. Filmin IMDb puanı 8.2

15. 15- Waiting for The Barbarians – Barbarları Beklerken

Yıl – Türü: 2020 – Dram/Macera

Sınır kasabasında görevlendirilen bir hakimin, bu görevlendirme sonrasında değişen hayatına odaklanan bir film. Sınır bölgesine Albay Joll’un gelmesi işlerin bir anda değişmesine neden oluyor. Albay Joll, emekli olacağı günü bekleyen hakimin, bölgede yaşayan barbarların faaliyetlerini raporlamasını istiyor. Hakim, imparatorluğun askerlerinin bölgedeki barbarlara yaptığı işkencelere şahit oluyor ve imparatorluğa sadakatini kaybetmeye başlıyor.

16. 16- Adam Projesi 

Yıl – Türü: 2022 – Bilimkurgu/Macera

İlk çıkan Netflix yapımlarının kalitesi bir çok film eleştirmenleri ve izleyiciler tarafından çok eleştiriler alıyordu aradan geçen yıllarda gerçekten kalitesini yükseltmiş durumda. Artık yapımlarda kaliteli oyuncular ve daha iyi görsel performans sunuyor. Filmimizin ana konusu ise 2022’de yanlışlıkla zorunlu iniş yapan zamanda yolculuk yapan savaş pilotu Adam Reed, geleceği kurtarma görevi için 12 yaşındaki haliyle iş birliği yapar.

17. 17- The Big Short

Yıl – Türü: 2015 – Dram/Komedi-Drama

Üstteki filmde Ryan Gosling’i görünce aklıma geldi . Big Short gerçekten yaşanmış bir olayı ele alan ve belgesel tadında komedi drama türünde bir film. Michael Lewis’in aynı adı taşıyan 2010 yılı kitabından uyarlanan film kitaba dayanarak 2007-2010 yılları arasındaki finansal kriz hakkında konu işlemektedir. Filmin başrollerinde Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell ve Melissa Leo bulunmaktadır.

18. 18- John Wick 4 (2023)

Yıl – Türü: 2023 – Aksiyon/Neo-noir

Bu filmi bir çok film gurusu izlemiştir fakat yinede gözden kaçıranlar için paylaşmak istedim. Her saniyesi aksiyon dolu John Wick serisinin en yeni versiyonu ama şunu belirtmeliyim ki daha önceki serilerini izlemediyseniz önce onları izlemenizi tavsiye ederim. Filmin IMDb puanı 8.5

19. 19- Ghosted

Yıl – Türü: 2023 – Aksiyon/Romantik

Geçtiğimiz günlerde izlediğim aksiyon komedi türündeki bu filmde Avengers serisinden tanıdığımız Chris Evans ve son dönemin popüler kadın oyuncularından Ana De Armas başrolünde oynuyor.  Kimliğini bilmediği bir kadının peşinden giden bir adamın bir anda farklı bir şehirde macera ve aksiyon dolu bir hikaye ile bizlere seyir zevki yüksek bir film çıkartmış.

20. 20- Bay ve Bayan Smith

Yıl  – 2005 ‧Türü –  Aksiyon/Romantik

Eğer sinema filmlerine çok aşina değilseniz bu filmi görmemiş olabilirsiniz. Brad Pitt ve Angelina Jolie’nin hızlı olduğu zamanlarda çekilen muhteşem  aksiyon/romantik film. Bir çok film sever tarafından izlenmeye halen devam eden 2005 yapımı ajan filmidir. Renksiz bir evlilik süren sıradan bir şehirli çifttir. Ama her ikisi de diğerinin öğrenmek için cinayet işleyebileceği bir sır gizlemektedir.

21. 21- Servet Operasyonu,

Yıl  – 2023 ‧Türü –  Aksiyon/Komedi

Aksiyon severlere fırından yeni çıkmış bir film. Tabi-ki başrolde Jason Statham filmde ölümcül bir silahı yok etmek için milyarder bir silah tüccarının peşine düşen MI6 ajanlarının hikayesini anlatıyor. Ayrıca film Antalyada çekimlerinin yapıldığını ve  Türk bir çok oyuncunda yer aldığını söyleyebiliriz. Çok iyi bir aksiyon filmi diyemem ama yeni bir aksiyon filmi arayanlar için ideal. IMDb puanı 6.3

22. 22- Kefernahum

Yıl  – 2019 Tür / Dram

Dram türündeki bu filmlde Lübnanlı Zaim ismindeki bir çocuğun kendisini istismar eden ailesine baş kaldırışı ve pratik zekası sayesinde sokaklardaki mücadelesini baz alıyor. Film Cannes film festivalinde 3 adet ödül almış başarılılı bir dram filmi diyebiliriz. Filmin IMDb puanı 8.4

23. 23- Wanted

Yıl 2008 ‧ Aksiyon/Gerilim

Bu efsane film nasıl olurda aklıma gelmez tavsiye olarak inanın hiç bilmiyorum . Bir ofis çalışanının babasından dolayı özel bir yeteneği olduğunu fark etmesi ile başlayan bu film. insanüstü öldürme yeteneklerinin suikast için kullanıldığını fark etmesi ile aksiyon dolu bir maceraya girmesini sağlıyor. Angelina Jolie,James McAvoy, Morgan freeman gibi 3 efsane ile çekilmiş bu filmin IMDb puanı 6.7

24. 24- Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok

Yıl 2022 – Drama

Felix Kammerer, Aaron Hilmer ve Albrecht Schuch tarafından başrolleri paylaşılan Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, 1. Dünya Savaşı’nı konu edinen baş yapıtlardan bir tanesi. Genç bir Alman askeri olan Paul’un ve silah arkadaşlarının siperlerde geçirdikleri hayata ve savaş ilerledikçe yaşadıkları çaresizliğe odaklanan film, savaşın karanlık yüzünü de net bir şekilde gösteriyor diyebiliriz. Filmin senaryosunun da Erich Maria Remarque tarafından kaleme alınan aynı adlı romandan alındığını belirtelim.

25. 25- Üç Bin Yıllık Bekleyiş

Yıl 2022 – Romantik, Fantastik, Dram

Normalde Romantik filmleri pek sevmem listeye genel olarak baktığımızda hep aksiyonlu filmler ilgi alanım. Fakat bu film gerek hikayesi gerekse çekim kalitesi anlamında gerçekten izlenilmesi gereken bir film olduğuna inanıyorum. Kavanoza hapsedilen bir Cin ile karşılaşan ana karakterimizi konu alıyor. İkisi, İstanbul’da bir otel odasında sohbet etmeye başlar. Özgürlüğüne kavuşmak isteyen Cin, Alithea’yı kendisine yardımcı olması için ikna etmeye çalışır.  Merak edenler için IMDB puanı 6.7

26. 26- Elysium: Yeni Cennet

Yıl : 2013  Dram/Bilim Kurgu

2154 yılında insanlar iki sınıfa ayrılıyorlar: bir grup çok varlıklı olup Elysium adı verilen bir uzay istasyonunda yaşıyorlar, geriye kalanlarsa çok kalabalık bir nüfus olarak çökmüş, yıkılmış dünyada yaşam savaşı veriyorlar. 2013 yılında yapılmış bu filmin IMdB puanı 6.6

27. 27-Snowden

Yıl : 2016 Gerilim, Biyografik

Gerçek bir ajanın ABD tarihindeki en büyük istihbarat sızıntısını konu alan film. Edward Snowden’in CIA ve NSA çalışanıyken yaptığı katıldığı operasyonlar hakkında bilgi veriyor. ABD’nin özellikle kendi vatandaşları ve tüm dünyada elektronik cihazlar üzerinden nasıl insanları izinsiz takip ettiğini belgeleriyle ortaya koyuyor. Teknoloji sevenlere tavsiye edebileceğim  kesinlikle ‘izlenilmesi gereken filmler’ listenizde olması gereken bir yapım. imdb Puanı 7.3

28. 28- Gran Turismo

Yıl 2023 Tür : Aksiyon/Spor

Araba yarışlarını sevenler için 2023 yapımı çok güzel bir film. Film Jann Mardenborough ismindeki ingiliz bir gencin gerçek bir hayat hikayesine dayanmakta.  Konsol oyunlarından gerçek oyun pistine geçişini anlatan film aksiyon sahneleri ve duygusal sahneleri yeterli ve tadında. Filmin imdb puanı 7.2

29. 29- BlackBerry

Yıl : 2023 Tür : Komedi/ Aksiyon

Yeni ve çok güzel bir konusu olan bir film ile karşınızdayım. 2023 yılının son filmlerinden birisi olan ve özellikle 90 kuşağının aşina olduğu bir ürünün hikayesini anlatıyor. Black berry cep telefonu markasının doğuşunu gelişimini ve batışını anlatan bu güzel film izleyiciler tarafından da beğenilen güzel bir film. Ayrıca firmanın kurucusunun da İstanbul doğumlu olduğunu da belirtmiş olayım.

30. 30- İnce Kırmızı Hat

Yıl: 1999 Tür : Dram, Savaş Filmi

İkinci dünya savaşının bir diğer cephesi olan japon adalarının mücadelesini anlatan bu dramatik film savaşta askerlerin ruhsal durumlarını onların başındaki komutanların davranışlarını anlatıyor.  Ayrıca savaş esnasında filmdeki karakterlerin nasıl hayatta kaldıklarını ve cesaretlerini göstermekte. Filmin imdb puanı 7.6

31. 31- Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı

Yıl : 2023 Türü : Aksiyon/Macera

Seri film sevenler ve kitaplardan uyarlanan filmlere ilgisi olanların sevdiği seri olan açlık oyunları serisinin son filmi. Filmde ilk açlık oyunları filminin ilk serisinden hatırladığımız başkan Snow’un hayatını anlatıyor. Gençliğini ve açlık oyunlarının ilk başlarda nasıl yapıldığını görebiliyoruz. Aslında Snow’un gençliğinde şimdiki halinden nasıl bir evrim geçirdiğini düşüncelerinin ve davranışlarının değiştiğini görebiliyoruz. Filmin imdb puanı 7.0

32. 32 – I Care a Lot

Yıl : 2021 Türü : Gerilim/Komedi/Taşlama

Başrollerini Rosamund Pike ve Peter Dinklage’ın oynadığı bir Netflix yapımı film olan I Care a Lot, sürpriz sonlu ve oldukça etkileyici bir film. Baştan sona kadar merak uyandıran yapımı gözünüz kırpmadan izleyeceksiniz. Filmin konusu ise mahkemece atanan bakıma muhtaç kişilerin yasal varisi olan bir kadın, yaşlı ve zengin müşterileri dolandırarak zorla huzurevine kapatır ve mallarına el koyar. Fakat son işinde çok farklı bağlantıları olan bir kadına denk gelir ve işler çok farklı bir hal alır. IMDB puanı : 6.4

33. 33 – Kayıp Kız (Gone Girl)

Yıl : 2014 Türü: Gerilim/Gizem

IMDB puanı : 8.1

Ben Affleck ve Rosamund Pike’ın oynadığı bu filmde gerilimin ve merakın dibine vuruyoruz. Evliliklerinin 5. senesinde erkek karakterimiz karısının kaybolduğunu duyurur ve basında buna büyük ilgi gösterir. Herkes kadının bulunması için seferber olur ancak bir türlü bulunamaz. Tüm kamuoyunun aklına tek bir soru gelir. Kadının kaybolmasında kocasının etkisi var mı?

Değerlendirme
İzlenmesi Gereken Filmler
Önceki İçerikAmerika, Elon Musk’ın Roketiyle Gizli Göreve Çıktı!
Sonraki İçerikXiaomi Redmi Note 13 5G Fiyatı Sızdı
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.
izlenmesi-gereken-filmlerBüyük bir sinema sever olarak sizlere keyifle izleyeceğiniz bir film arşivi oluşturuyoruz. Film listemiz eski-yeni çok farklı kategorilerde ve platformlarda yer alan filmlerden oluşuyor. Dilerseniz listemize göz atmaya başlayın.Listemizi 2024 yılında yeni vizyona girmiş filmleri de dahil ederek güncel tutmaktayız. 1 - Ben Kimim? /...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz