Cuma, Mart 29, 2024

JWMaster 20b Kablosuz Bluetooth Kulaklık Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Jwmaster firmasının ürünlerini Türkiye’de artık sıkça görmeye başladık. Firma da pazarlama stratejisini geliştirerek ürünlerinin kalitesini kullanıcılar ile paylaşmaya başladı. Biz de bugün jwmaster 20b kablosuz bluetooth kulaklığın ön incelemesini gerçekleştirdik. Eğer bu aralar kulaklık almayı düşünüyorsanız, jwmaster ürünlerini es geçmemenizi tavsiye ediyoruz. Neden ettiğimize gelince cevabını aşağıdan detaylı olarak inceleyebilirsiniz

Jwmaster 20b Bluetooth Kulaklık Neler Sunuyor ?

Öncelik olarak eğri oturup doğru konuşmamızda fayda var. Bir kulaklık seçerken ilk önce neye dikkat ediyoruz ? Tabii ki verdiği ses kalitesi ve o kalitenin bizlere nasıl geçtiği konusuna. Kulaklıkları zaten kulaklık yapan bu özellik olmadığı zaman istediğiniz kadar tasarım veya görüntü koyun yine eksi not almayı başarabiliyorsunuz. Jwmaster firması tarafından üretilen 20b kablosuz bluetooth kulaklığında ise bass ve tiz performansı çok iyi.

jwmaster-20b-4
Bir diğer önemli unsur ise, bilgisayar başında veya müzik dinlerken geçirilen uzun süreli kullanımdan sonra kulakta feci bir ağrı bırakması. Bu da kulaklık için kullanılan süngerler ve malzeme kalitesinden kaynaklanıyor. Jwmaster 20b modelinde de kulağı saran bir yapı olduğu için, uzun süreli kullanımda ağrıtmadığının altını çizebilirim.

Türkiye’de pek çok kullanıcının “ilk defa duyduğum bir marka” deyip sırtını çevirmesinin yanlış olacağını düşünüyoruz. Zira performans, kalite ve ses yalıtımı gerçekten bu kulaklığın altında birleşmiş. Özellikle bazı takipçilerimizden “çekinerek alıyorum” deyip sonradan “verdiğim parayı sonuna kadar hak ediyor” yorumları ile karşılaşıyoruz.

jwmaster-20b
Marka Parası = Hava Parası

Kulaklığın teknik özelliklerine geçmeden önce ufak bir yere değinmek istedim. Beats gibi kulaklık markaları kaliteli kulaklıklar üretse de, çektikleri fiyatları hak etmediğini hepimiz biliyoruz. Aslında hak edip etmeme olayına ufak bir parantez açmamız lazım. Kulaklık müthiş bir performans sergileyip, dünya markası olup, herkes tarafından tercih ediliyor olabilir. Ancak bu firmalar marka parası koyarak ederinden fazla satmaktan çekinmiyorlar.

Bir Beats marka kulaklığa 400 TL veriyorsanız, 100 TL’de marka parası bayılıyor olmanız hiçten bile değil.

Tasarım ve Görünüm

Jwmaster 20b modelinin tasarımı gayet şık diyebilirim. Elinize aldığınızda hafif ve bir o kadar sert olduğunu görebiliyorsunuz. Malzeme kalitesi iyi diyebilirim. Ayrıca kulaklık için malzeme sert olduğundan dolayı düşmelere rağmen kırılma veya bozulma meydana gelmiyor. Kulaklığı isterseniz kafanıza göre ayarlama seçenekleri mevcut ve alüminyum malzeme tercih edilmiş.

Yazımızın başında belirtmiş olduğumuz üzere kablosuz bluetooth destekli bir kulaklık olduğu için isterseniz kablosuz, isterseniz kablosunu takarak kullanabilmeniz mümkün. Kulaklığın üzerinde görmüş olduğunuz gibi üç adet fonksiyon tuşu yer alıyor. Bu tuşların görevi ise ses açma ve kapatma ile bekletme tuşu olarak çalışıyor. Kulaklığın sağ tarafında LED ışıklar yer aldığı gibi, sol tarafta ise micro USB girişi sayesinde şarj edebilmenize olanak sağlanıyor.

jwmaster-20b-5
Ses Kalitesi Nasıl ?

Şuan geldik en önemli noktalardan bir tanesine. Bir kulaklığı almanız için kırılma noktası olarak kabul edilen ses kalitesi Jwmaster 20b’de çok çok iyi. Aslında ses kalitesi kişiden kişiye göre değiştiği için, kulaklığı taktığınızda o ince sesleri ve tizleri hissedebiliyorsunuz. Bu da dinlediğiniz müziği daha iyi hissetmenizi sağlıyor. Jwmaster 20b modeli şuanda piyasada 139 TL’den satılıyor. Başka ürünler ile karşılaştıracak olursak eğer 400 TL’lik kulaklıklara çok rahat kafa tutabilir.

Jwmaster 20b modelinde 32 Ohm Empedans ve 117 dB duyarlılık bulunuyor. Fiyatına göre malzeme kalitesi ve ses kalitesi gerçekten çok iyi.

❱ Empedans: 32 Ohm (1 kHz)

❱ Frekans Aralığı: 18 – 21000 Hz

❱ Duyarlılık: 117 dB (1kHz 126mV)

jwmaster-20b-3
Kablosuz Kullanım Süresi Ne Kadar ?

Ürün bluetooth kablosuz olduğu için belli bir kullanım süresi var tabii ki. Ancak kablolu da kullanabildiğiniz için ikisi arasında tercih yapabiliyorsunuz. Kablosuz kullanmak isteyenler jwmaster 20b modelini 9 saat 14 dakika boyunca kesintisiz kullanabiliyorlar. Ardından 2 saat içerisinde full şarj ederek tekrar kullanıma başlayabiliyorsunuz.

Şarj konusunda da gayet başarılı bir performans sergilediğini söyleyebilirim. Zaten 9 saat boyunca hiç ara vermeden bilgisayar kullanmak herkes için zararlı. O yüzden arada nefes alarak hem kulaklığa hem de kendinize işkence etmemenizi tavsiye ederim. Şarj işlemini kutu içerisinde çıkan microUSB kablo ile birlikte yapabiliyorsunuz. Ancak adaptörü ile prizden şarj ederseniz daha kısa sürede kullanabiliyorsunuz.

jwmaster-20b-6
Jwmaster 20b‘nin genel özellikleri ise aşağıdaki gibidir;

❱ Temiz ve yüksek ses

❱ Derin bas ve açık orta aralığı

❱ Gürültü engelleyici

❱ Hem kablolu hem de kablosuz kullanım imkanı

❱ Ter ve neme karşı dayanıklı

❱ Taşıma çantası hediyeli

❱ Yumuşak ve rahatsız etmeyen kulak yastıkları

jwmaster-20b-7
Jwmaster 20b Almalı mıyım ?

Kulaklığın teknik özelliklerine, verdiği performansa ve piyasa satış fiyatına değindik. 139 TL‘lik satış rakamı performansına göre çok çok iyi. Piyasada bulunan diğer kulaklıklar ile karşılaştıracak olursanız eğer farkı daha net görebilirsiniz. Ayrıca taşıma çantası, kablolu ve kablosuz kullanabilme imkanı tercih edilebilirlik oranını üste çekmeye yetiyor.

Eğer bu aralar bir kulaklık arayışınız varsa, Jwmaster 20b modelini mutlaka incelemenizi tavsiye ediyoruz. Henüz Türkiye’de yeni yeni faaliyetlerine başlayan firmanın kulaklıklarını beğendik. Özellikle bu inceleme yazısını yazarken firma ile iletişime geçmediğimizi ve tamamen deneyimlenen tercihler ile hareket ettiğimizi belirtmemde fayda var. Jwmaster 20b modeli bizden 5 yıldız almayı hak ediyor.

Quality-5

 

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

17 YORUMLAR

    • Merhaba,

      Android cihazlar için biraz fazla gelebilir evet. Kulaklığı telefona takıp kafanızda saatlerce tutmak biraz mantıksız olur. Kulakiçi daha pratik olabilir bu konuda.

      • Hocam bana da bi kulaklık lazım da sadece müzik dinlemek için kulak içi mi alsam yoksa bunun gibilerden(adını bilmiyorum kulak üstü mu oluyor işte ondan) ve önerebileceğiniz bir kulaklık var mı? Ayrıca ilk bakacağım şey ses yüksekliği..

        • Merhaba,

          Açıkçası kulakiçi kulaklıklarda ses kalitesini bası ve yüksekliği daha iyi hissediyorsun. O yüzden kulakiçi öneririz. Marka ve model olarak JBL’nin T280A modeli var. Fiyatını kesinlikle hak ediyor diyebilirim..

  1. CX 200 vs Xiaomi Piston 3 vs Sony MDR XB 450 AP vs Sony MDR XB 50 AP vs jwmaster 20b vs jwmaster i20 vs Philips SHL3265BK/00 vs Philips SHL3300BK vs

    Abi bu kulaklıklardan hangisini almalıyım? Ergonomisi ve diğer şeyler önemli değil. Sadece ses ve kablo kalitesi en iyi olanı istiyorum. Kablosu temassızlık gibi sıkıntılar yaratmasın. Ama en önemlisi ses kalitesi. Öncelikle ses kalitesi en iyi olanı söyler misin abi? Alacağım kulaklıkta istediğim özellikler : Yüksek seste cızırtı olmaması, bütün seslerin dengeli olması, ses seviyesinin yüksek olması

    • Merhaba,

      Açıkçası jwmaster 20b modeli sizi tatmin edecektir. Ancak kulak içi arıyorsanız JBL T20A modeline kesinlikle bakmanızı tavsiye ederim. Onun dışında Sony XB950BTB modelini tavsiye ederim.

  2. Bi sorum olucaktı 20b cihazını pc ye kablosuz bi şekilde eşleştirmek mümkünmü ve pc den gelen skype ve ts çağrılarını karşılıyacak bir mic var mı ? cevaplarsanız sevinirim.

    • Merhaba,

      Açıkçası JWMaster 20b modelinde kablosuz ağdan bilgisayara bağlanma konusunda bir bilgilendirme bulunmuyor. İsterseniz kendilerine mail atarak bu soruyu sorabilirseniz, daha net bir yanıt alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler