Perşembe, Mart 28, 2024

Kafalar karıştı: Instagram beğen (kalp) butonunu kaldırıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tüm dünya genelinde 37 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Instagram, yeni politika değişikliği sebebi ile önümüzdeki hafta başta ABD olmak üzere beğeni (kalp) butonunu kaldıracağını duyurdu. Türkiye’de ise haberlerin yayılması ile birlikte gelen yorumlar sanki uzun süredir bu olayın yapılması gerektiğini işaret eder gibi.

“Bu posta 10.000 like gelirse..”

Hatırlayanlar vardır belki. Eylül ayında Instagram beğenileri yakında gizleyebileceği konusunda bir duyuru yapmıştı. Başta kimse ciddiye almasa da, artık beğeni botunsuz bir platform göreceksiniz. Zira bence çok iyi olacak. Çünkü pek çok sayfa yöneticisi beğeni alabilmek için bir yerlerini yırtıyor.

+ Bu posta 10.000 like gelirse çekiliş yapacağım.

+ Hadi Türkiye rekoru kıralım. Herkes beğeni butonuna bassın (bu ne lan?)

+ En çok like bu posta gelirse, bir kişiyi admin yapacağız (tmm)

+ Yan sayfanın aynı gönderisi 15 bin like almış. Biz niye onlardan aşağıda kalıyoruz? Hadi 1 saatte 20 bin like bekliyorum.

Yukarıdaki örnekler ne yazık ki Türkiye’de Instagram çöplüğü olduğunu özetleyen durumların başında geliyor. Biz ya sosyal medya kullanmayı bilmiyoruz, ya da bu tip içeriklerden zevk alıyor gibi görünüp boş içerikler ile kafamızı şişirip duruyoruz.

instagram like butonu kalkiyor 003

“Takip sekmesi de kalkıyor”

Yapılacak güncelleme sonrasında paylaşımın altında artık kaç kişinin beğendiğini göremeyeceksiniz. Ayrıca bildirim bölümünde yer alan “Takip” sekmesi de kaldırılacak. Bu durum “Instagram kendi ayağına sıkıyor” gibi bir izlenim oluşturabilir. Zamanla göreceğiz artık.

Ancak postları kaç kişinin beğendiğinin kaldırılma olayı bence saçma olmuş. İnsanları gaza getirebilen ve “oo bu sayfayı çok kişi takip ediyor” algısını yansıtabilen bir durum. Kalkarsa nasıl olur bilemedim dostlar.

ABD’de başarılı olursa..

İlk etapta beğeni kaldırma özelliği ABD’de başlayacak. Sonrasında 7 ülkede daha hizmete girecek. Büyük bir şirket hiçbir zaman değişiklikleri aynı anda tüm kullanıcılara yansıtmaz. Toplayacağı olumlu ve olumsuz verilere dayanarak bu özellikler ya kabul görecek, ya da geri adım atılıp eski haline gelecek. Şimdiden patlayacak capsleri tahmin edebiliyorum 🙂

instagram like butonu kalkiyor

En çok fenomenler etkilenebilir

Türkiye’de ve dünya genelinde Instagram fenomenleri tamamen like, yorum ve izlenme üzerine prim yapıyor. Bu özelliklerin kalkması demek fenomenlerin önüne taş koymak ile aynı şey. Şimdi sesleri çıkmıyor ama, yakın zaman içerisinde bir çağrışım başlatabilirler.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler