Cuma, Nisan 26, 2024

Beklenen son geliyor: Instagram, beğeni sayılarını ABD’de gizlemeye başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yedi farklı ülkede test edildi; Instagram yedi farklı ülkede gönderilerin beğeni sayısı gizleyeceği yeni özelliği test ediyor ve çok yakında bazı Amerika Birleşik Devletleri kullanıcıları da bu gizleme testlerine katılacak. Instagram CEO’su Adam Mosseri bugün katılım sağladığı WIRED25 konferansında konu ile alakalı duyuru yaptı.

Şimdiye kadar kullanıma hazır olan testlerde, beğenmeler Özet Akışı’nızdaki, web’deki ve profillerdeki genel gönderilerden gizlenir. Ancak, yine de bir gönderinin kaç beğeni aldığını profil ve gönderi sahibi görebiliyor. Testin başlangıcı ilk olarak Kanada’da verildi ve ardından İrlanda, İtalya, Japonya, Brezilya, Avustralya ve Yeni Zelanda’ya doğru ilerledi. Facebook, sahibi olduğu Instagram platformu haricinde Facebook’ta ki gönderilerin beğeni ve reaksiyon sayılarını gizlemek için kollarını sıvadı. Facebook beğeni sayısının gizleme testleri Avustralya’da başladı.

Dedikodular önceden çıkmıştı

Geçtiğimiz aylarda gerek haber platformları gerek ise sosyal medya gündemlerinde konunun dedikoduları çıkmıştı ve hatta bir kaç ay içerisinde yürürlüğe girileceği belirtilmişti. Lakin büyük ihtimal ile Facebook, bu yeni kararı yeni yıldan itibaren bölge bölge başlatarak yürürlüğe sokacak. Facebook, kişilerde ruhsal bozukluk, beğenilmeme korkusunu arttırdığı sebebi ile iki platformda da beğenileri gizlemek istiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler