Pazar, Eylül 8, 2024

Kendi Yapay Zekalarınızı Oluşturabileceğiniz GPT Store Açıldı!

Yalnızlığa son! Artık kendi yapay zekalı arkadaşlarınızı eğitebileceksiniz!

Paylaş

ChatGPT‘nin kurucu firması OpenAI, kendinize ait olan ve istediğiniz zaman kişiselleştirebileceğiniz sohbet botlarını satmaya başlıyor.

Bildiğiniz üzere ChatGPT son birkaç yılda oldukça gelişti ve bazıları için tehlikeli bir hal almaya başladı. Hatta geçtiğimiz aylarda OpenAI CEO’su Sam Altman, OpenAI yönetim kurulu tarafından kovulup, oluşan tepkiler üzerine görevine geri iade edilmişti.

Yönetim kurulu üyeleri, OpenAI firmasının artık amacından saptığını ve sadece kâr odaklı hareket etmeye başlamasından rahatsız olduklarını belirtmişlerdi. Bu sebeple Sam Altman’ın görevine son vermeye karar verdiklerini de dile getirmişlerdi.

OpenAI ilk kurulduğu zaman yapay zekaları denetlemek maksatlı bir gaye güdüyordu. Yapay zekanın insanların yerini almaması gerektiğini ve sadece bir yardımcı olması fikrine de sahipti. Gelirlerini ise sadece bağış yoluyla sağlayan OpenAI, bu şekilde çalışmalarına fon buluyordu.

Kısaca OpenAI, adından da anlaşılacağı üzere “açık kaynak kodlu” bir kurumken, kâr amacı güden bir firmaya evrildi.

Konumuza geri dönecek olursak;

BENZER:  Meta'nın Beklenen VR Gözlüğü Meta Quest 3 Lite, Eylül'de Tanıtılacak

GPT Store, Ücretli Aboneler İçin Kullanıma Açıldı!chat gpt store 1 jpg - PC Hocası

GPT Store kendi yapay zekalı botlarınızı eğitebileceğiniz ve halihazırda eğitilmiş yapay zeka botlarını satın alıp, kişisel olarak kullanabileceğiniz bir yapay zeka mağazasıdır.

Dileyen kullanıcılar kendi yapay zeka botlarını eğiterek bu mağazaya yükleyip para da kazanabilecek. OpenAI henüz bu sistemin nasıl işleyeceğini tam olarak açıklamasa da önümüzdeki günlerde bu konu da mutlaka detaylanacaktır.

Halihazırda kodlama bilen kişiler tarafından şahsi yapay zekalar eğitilip, geliştirilebiliyordu. GPT Store bunu kodlama bilmeyen insanlar için de yapılabilir bir hale getiriyor. Bu sayede önümüzdeki günlerde farklı alanlarda eğitilmiş, işlevli ya da işlevsiz pek çok yapay zeka botlarını da görebilecekmişiz gibi duruyor.

Bu konu ilginizi çektiyse eğer, buraya tıklayarak OpenAI’ın yayımlamış olduğu makaleyi detaylı bir şekilde gözden geçirebilirsiniz.

 

silkroadgaminggentr
Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler