Pazar, Nisan 28, 2024

Microsoft Açıkladı: Klavyelere Yapay Zeka Tuşu Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yapay zeka teknolojisini kabullendik. Alışma süreci bile çok hızlı tamamlandı. Son duruma baktığımız zaman, hemen her alanda son kullanıcılar bile yapay zekanın gücünden yararlanmaya başladı. Bu konuda erken yatırımlar yaparak, öncülerden biri olan Microsoft’un da yapay zekayı hayatımızın vazgeçilmezlerinden kılmak için yeni planları var gibi gözüküyor. Zira yeni açıklamaya bakacak olursak Windows klavyelere yapay zeka tuşu geliyor.

Microsoft: “2024 Yılı Yapay Zeka Bilgisayarı Yılı Olacak”

Alınan son karara göre Windows kullanılan laptop modellerinin klavyelerinde ve seçili masaüstü modellerinin klavyelerinde yeni bir yapay zeka tuşu yer alacak. Windows tuşunun yerinde göreceğimiz yapay zeka tuşu, yakın zaman önce Microsoft  tarafından duyurulan Copilot yapay zeka aracına hızlı erişim sağlayacak. Yeni tuşu Windows 11 yüklü olan PC modellerinde göreceğiz.

Bundan yaklaşık 30 yıl kadar öncesinde aynı konuma Windows tuşu atanmış ve kullanıcıların Windows penceresiyle çok daha kısa sürede etkileşim içerisinde girmesi sağlanmıştı. Yani sizin anlayacağınız yeni karar yeni bir döneme geçiş yapılmasını sağlayacak.

Görünen o ki yapay zekada bir tık uzağımıza yerleştirilecek ve günlük hayatta daha sık kullandığımız teknolojilerden biri haline gelecek.

Microsoft Copilot

Peki Copilot Kullanılamıyorsa?

Microsoft’un aldığı bu karar tüm PC dünyasını kapsayacak bir değişikliğin adımı. Fakat şöyle bir durum var. Henüz aktif bir şekilde Microsoft Copilot tüm ülkelerde kullanılmıyor.

Bu ülkeler için de ufak bir değişiklik var. Tuş yine Copilot tasarımıyla sunulacak ama işlev sadece “Windows Arama” menüsünü açmak üzerine olacak.

Ne diyelim ki istesek de istemesek de yapay zekanın artık hayatımızın bir parçası haline geldiğini kabul etmemiz gerekiyor gibi gözüküyor. Zira teknoloji devleri de yapay zekanın kullanımını arttırmak adına benzer adımlar atmaya başladı. Microsoft bunlardan sadece biri.

 

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler