Cuma, Mart 29, 2024

LaCie Rugged Thunderbolt İncelemesi – Otobüs ile Üstünden Geçtik

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta YouTube kanalımızda paylaşmış olduğumuz LaCie Rugged Thunderbolt adı verilen depolama aygıtını inceledik. Bu inceleme biraz diğerlerine göre farklı oldu çünkü LaCie Rugged Thunderbolt 1 tonu kaldırır dediler, biz de “hadi canım” dedik. Olay buralara kadar geldi.

16 Tonluk Otobüs İle Üzerinden Geçtik

Bazı arkadaşlarımız videoyu yayınladıktan sonra “bir depolama cihazı 1 tona kadar dayanıklı olsa ne olacak ?” yorumlarını yaptı. Aslına bakarsanız amaç şu: LaCie Rugged hem 1 tona kadar ağırlığa dayanıklı (daha fazlasını da kaldırdı) hem de 2 metre derinliğe kadar su geçirmeden sorunsuz çalışabiliyor. Tüm bu etkenler tamamen depolama cihazlarının başına gelebilecek olayları göz önüne alarak üretilmiş. İnsanlık hali, yolda giderken diskiniz düşebilir veya ağır bir darbe alabilir. Diğer depolama aygıtları bu konuda LaCie‘nin yanına bile yaklaşamaz onu garanti edebiliriz.

İncelemeye geçerken siz hemen aşağıdaki İstanbul’un en çok bilinen hattı olan 500T ile üzerinden geçişimizi izlerken, hemen altında da Rugged Thunderbolt‘un teknik özelliklerini, piyasa satış fiyatını ve diğer detaylarını inceleyebilirsiniz.

 

 

LaCie Rugged Thunderbolt Neler Sunuyor ? Taşınabilir sabit sürücü olarak karşımıza çıkan LaCie Rugged Thunderbolt modeli USB 3.0 aktarım ve Thunderbolt kablosu ile mükemmel bir aktarım hızı sağlıyor.

Aynı zamanda USB 2.0 ile de tam uyumlu olarak çalışabildiği gibi, dayanıklılığı ve kullanım kolaylığı büyük avantaj diyebilirim. Zaten tak çalıştır olduğu için cihazı takıp çalıştırmanız bir kaç saniyenizi alıyor. Bundan sonra ise verilerinizi depolamanız için diskin içerisine sürüklemeniz yeterli oluyor.

lacie-rugged-thunderbolt-1-tb-inceleme-007
Biz veri aktarım hızını test ederken 480 MB‘lık bir dosyayı 3 saniye gibi kısa bir süre içerisinde aktarmayı başardık. Üstelik o kadar araba ve otobüs ile üzerinden geçtikten sonra. Zaten Rugged Thunderbolt modelinin dış yüzeyinde görmüş olduğunuz darbe emici koruma kılıfında iş bitiyor. Üretilen malzeme gerçekten mükemmel diyebilirim. Yere düşürme veya üzerine baskı uygulama ile kolay kolay bir şey olmuyor.

lacie-rugged-thunderbolt-1-tb-inceleme-006
Veri Aktarım Hızı Bizdeki model 1 TB’lık olduğu için cihazın veri aktarım hızını ona göre paylaşmamızda fayda var. Diğer modellerde veri aktarım hızları değişebilir. Ancak bizdeki modelde USB 3.0 ile saniyede 110 MB aktarım sağlayabildik. 2 TB modelinde ise USB 3.0 ile saniyede 122 MB aktarabiliyorsunuz.

Ufak bir hesaplama yapacak olursak; elinizde 15 GB’lık bir arşiv var diyelim. Rugged Thunderbolt‘un içerisine USB 3.0 ile sürüklediğinizde yaklaşık olarak 1 dakika 20 saniyede işlemi tamamlamış oluyorsunuz.

lacie-rugged-thunderbolt-1-tb-inceleme-004
Thunderbolt Teknolojisi Ne İş Yapıyor ?

Thunderbolt teknolojisi USB 3.0’dan sonra çıkan ve 3.0’a göre yaklaşık olarak 2,5 kat daha hızlı veri aktarabilen bir teknolojidir. Tamamen USB bağlantı noktalarından bağımsız çalıştığı gibi, ayrı bir giriş aparatı bulunmaktadır. Günümüz PC’lerinde artık Thunderbolt girişi bulunuyor. Fakat bundan bir kaç sene önceki serilerde bu girişi bulabilmek mümkün değil.

lacie-rugged-thunderbolt-1-tb-inceleme-003
Piyasa Satış Fiyatı Ne Kadar ?

LaCie Rugged Thunderbolt depolama cihazı olmasına rağmen sunmuş olduğu dayanıklılık ve su geçirmemezlik özelliği ile piyasada bulunan muadillerine göre biraz daha pahalı diyebilirim. Fakat veri güvenliğine önem veren kişilerin bu depolama cihazını mutlaka kullanmasını tavsiye ediyorum. İnceleme videosunda zaten gördünüz; cihaz toplamda 1.6 tonluk baskıya rahatlıkla dayandı ve sonrasında çalışarak bizleri mutlu etti.

Cihazın yapılış amacı zaten dayanıklılık ve zorlu koşullara uyum. Genellikle dışarıda çekim yapan kişiler, fotoğrafçılar ve profesyonel kullanıcılar hedeflenmiş durumda. Zira bir veri sizin için ne kadar değerliyse, onu korumak da o kadar önemlidir. O yüzden LaCie Rugged Thunderbolt modeline gözüm kapalı güvenebileceğimi gördüm ve hep birlikte test ettik.

lacie-rugged-thunderbolt-1-tb-inceleme-002
Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler