Cuma, Nisan 26, 2024

Leica Sensörlü Xiaomi Mix Fold 2 Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji üreticilerinden Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, şirketin ikinci nesil katlanabilir akıllı telefon modellerinden Mix Fold 2 modelini daha önceki aylarda gerçekleştirilen yıllık konuşma etkinliği sırasında tanıtmıştı. Şirket, Leica sensörlerini kullanan ve şık bir tasarıma sahip olan Xiaomi Mix Fold 2’yi resmi olarak tanıttı.

Xiaomi Mix Fold 2, katlanmış durumdayken 5,4mm kalınlığa sahipken kamera çıkıntısı dahil olduğunda 11,2mm kalınlığa sahip olarak bugüne kadar ki en ince katlanabilir akıllı telefon modeli olma ünvanını alıyor. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Galaxy Z Fold ise katlanmış durumda kamera çıkıntısı hariç 6,3mm kalınlığa, kamera çıkıntısı dahil 15,8mm kalınlığa sahip.

Dış ekran

mix fold2 xiaomi
Leica Sensörlü Xiaomi Mix Fold 2 Tanıtıldı! 4

Yeni nesil katlanabilir akıllı telefon, 262 gram ağırlığında ve gömme merkez yapısı, kompakt katman tasarımı ile birlikte Xiaomi tarafından geliştirilen rafine menteşe sistemi ile karbon fiber plakaları kolayca birleştirebiliyor.

Kapak tarafında 21:9 en boy oranı ile 120Hz yenileme hızı sunan, 6.56 inç boyutunda AMOLED bir ekran yer alıyor. Gorilla Glass Victus tarafından korunan ön ekranda aynı zamanda nokta çentik içerisinde 20MP çözünürlüğünde özçekim kamerası yer alıyor.

İç ekran

eco oled2 mix fold2
Leica Sensörlü Xiaomi Mix Fold 2 Tanıtıldı! 5

İç ekrana gelecek olursak HDR10+ ve Dolby Vision destekli 8 inç boyutunda 1300 nit tepe parlaklığa sahip 1914×2160 piksel çözünürlüğünde LTPO2 OLED ekran ile birlikte geliyor ve duruma göre 1 ila 120Hz arasında değişiklik gösterebilen Dinamik Yenileme Hızı sunuyor. Eco2 OLED ekran daha iyi ekran şeffaflığı için polarizör katman kullanmıyor ve daha düşük güç tüketimi sunuyor.

Leica imzalı ikinci Xiaomi telefonu!

Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1+ yonga setinden güç alan akıllı telefon 12GB RAM ve 1 TB’a kadar dahili depolama alanı bellek yapılandırması ile birlikte geliyor.

mix fold 2 xiaomi leica
Leica Sensörlü Xiaomi Mix Fold 2 Tanıtıldı! 6

Mix Fold 2, aynı zamanda Xiaomi’nin Leica ile gerçekleştirdiği ortaklık sonucunda Leica kameralara sahip ikinci Xioami telefonu olma ünvanını taşıyor. Arka tarafta 50MP çözünürlüğünde Sony IMX766 sensörlü, Leica optikli ve OIS (Optik Görüntü Sabitleme) destekli ana kamera yer alıyor.

Arka taraftaki ana kameraya 13MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı kamera ve 2x optik yakınlaştırmalı 8MP çözünürlüğünde telefoto modülü yer alıyor.

Akıllı telefon içerisinde barındırdığı tüm donanımın ihtiyaç duyduğu enerjiyi 67W kablolu hızlı şarj desteğine sahip 4500 mAh’lik bataryadan karşılıyorken yazılım tarafında MIUI Fold 13 Kullanıcı Arayüzüne sahip Android 12 işletim sistemini çalıştırıyor.

Xiaomi Mix Fold 2’nin Çin pazarı dışına çıkıp çıkmayacağı, ülkemize gelip gelmeyeceği ve fiyatının ne kadar olacağını bilinmiyor fakat 12GB RAM / 256GB Dahili Depolama Alanı olan varyantı Çin’de 8.999 Çin Yuanı (1340 Dolar) fiyat etiketiyle satışa sunuldu. 12GB RAM ve 1TB dahili depolama alanına sahip varyant ise 11.999 Çin Yuanı (1780 Dolar) fiyat etiketine sahip.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler