Perşembe, Nisan 18, 2024

Microsoft Edge Artık Office Dosyalarını Açabilecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devlerinden Microsoft, sahip olduğu internet tarayıcısı Edge’in en son Edge Insider yapılarında Microsoft Office belgeleri için yerleşik bir Office Görüntüleyiciyi test ediyor. Bazıları için Edge Dev 92.0.873.1 ve sonraki sürümlerde mevcut olan özellik, Edge için Office Viewer uzantısını ortadan kaldırıyor ve PDF’leri önizlerken olduğu gibi Edge’de Office dosyalarını önizlemenizi sağlıyor.

Enable Office Viewer setting in Edge browser
Microsoft Edge Artık Office Dosyalarını Açabilecek! 2

Özelliği etkinleştirmek ve denemek isteyenler için, Microsoft Edge Ayarlarının İndir (Downloads) sekmesinden Quickly view Office files on the web using Office Viewer (Office Viewer’ı kullanarak Web’deki Office dosyalarını hızla görüntüleyin) seçeneğini etkinleştirebilirsiniz.

Ancak, Office Görüntüleyici uzantısının aksine, özellik OneDrive’da değil, yalnızca web’deki tüm Microsoft Office dosyalarında çalışır. Bu özellik, kontrollü bir kullanıma sunmanın parçası gibi görünüyor ve şu anda genel olarak tüm Microsoft Edge kullanıcıları tarafından kullanılamıyor.

Bu özelliğin ana Microsoft Edge tarayıcısına entegre edilmesi ile birlikte bir çok kişinin hayatına büyük bir kullanılabilirlik ve kolaylık gelmiş olacak. Özellikle iş insanları ve öğrenciler bir araştırma ortasındayken Microsoft Office programlarından herhangi birini açmak zorunda kalmadan dosya içeriğine bakabilecekler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler