Cuma, Nisan 26, 2024

Microsoft’tan Uygun Fiyatlı Apple TV Alternatifi: Xbox Streaming Dongle

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi şirketlerin kendi arasındaki rekabet gün geçtikçe daha farklı hale geliyor ve mevcut durum şu ki Apple TV’nin gelecekteki başarısı üzerinde ağır bir etki yaratabilecek haberlere konu olan Microsoft’un, kullanıcıların tam gelişmiş bir konsol cihazına ihtiyaç duymadan Xbox oyunlarını oynamalarına izin verecek uygun fiyatlı bir akış cihazı geliştirildiği bildiriliyor.

xbox cloud gaming platform project xcloud
Microsoft'tan Uygun Fiyatlı Apple TV Alternatifi: Xbox Streaming Dongle 2

Microsoft’un pahalı bir konsola yatırım yapma ihtiyacını ortadan kaldırarak oyunları daha fazla insan için erişilebilir hale getirmek istediğine dair hedefler yıllardır öne sürülüyordu. iPhone ve iPad dahil olmak üzere birçok cihazda çalışan Xbox Cloud Gaming Platformu, şirketin bu konuda sunduğu en güzel yazılımsal çözümdü fakat şirket için halen daha yeterli değil.

Google Stadia ve Chromecast çalışma mantığına çok benziyor.

Windows Central ekibine demeç veren Microsoft, aktif olarak yeni bir Xbox donanımı üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Keystone kod adına sahip akış cihazı, HDMI kablosu aracılığıyla TV ve/veya monitöre bağlanarak kullanılabiliyor. Chromecast ve Google Stadia platformlarına benzeyen cihaz Microsoft’un geniş oyun kataloğuna ve barındırmayı seçtiği diğer akış içeriğine erişim yapmanıza olanak sağlıyor.

Ne zaman tanıtılacak?

Şu an için herhangi bir şekilde net lansman tarihi vermeyen Microsoft, yakın zaman içerisinde tanıtılacağını belirtti. Üçlü A konsol oyunlarına erişimin yanı sıra, Microsoft’un geliştirilmekte olan yeni cihazı, kullanıcıların popüler akış hizmetlerine ve şirketin Microsoft Movies & TV gibi kendi medya uygulamalarına erişebilecekleri bir set üstü kutu olarak ikiye katlanacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler