Cumartesi, Nisan 20, 2024

Mozilla Firefox Tasarımını Yeniledi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mozilla bugün, platformlar arasında yepyeni bir görünüm getiren Firefox 89 güncellemesinin yayınlandığını resmi olarak duyurdu. Firefox’un bu yenilenen tasarımı, basitleştirilmiş araç çubuğu ve menüler, güncellenmiş sekme tasarımı ve daha fazlasını içeriyor. Aşağıdaki Firefox 89 sürümü ile ilgili detayları okuyabilirsiniz.

  • Basitleştirilmiş araç çubuğu: Firefox araç çubuğu, bir link yazdığınız yerdir, dolayısıyla eylemin başladığı yerdir. Yeni araç çubuğu basitleştirildi, böylece aradığınız sonuçlara kolayca ulaşabilirsiniz. En önemli gezinme öğelerine odaklanmak için görsel dağınıklığı kaldırıldı
  • Kolaylaştırılmış menüler: Daha doğrudan ve sezgisel olması için ekstra menüler birleştirildi. Kolaylaştırılmış menü, öncelikli eylemleri hızlı bir şekilde parmaklarınızın ucuna getiriyor. Ayrıca gereksiz ikonografiyi kaldırılarak görsel gürültüyü azaltıldı ve daha net etiketler sağlandı.
  • İlham veren sekme tasarımı: Kayan sekmeler düzgün bir şekilde bilgi içeriyor ve ses kontrolleri için görsel göstergeler gibi yalnızca ihtiyacınız olduğunda ipuçları sunuluyor. Etkin sekmenin yuvarlatılmış tasarımı, sekmeleri gerektiği gibi kolayca tutma ve taşıma becerisine işaret ediyor.
  • Güncellenen istemler ve daha az kesinti: Gereksiz uyarılar ve mesajlar kaldırıldı. Mesajlaşmanın olduğu yerlerde tasarım ve dil temiz ve net bir şekilde vurgulandı.
  • Tutarlı, daha sakin görseller: Yeni Firefox boyunca, bilgisayarlar, telefonlar ve tabletler gibi her boyuttaki ekranlar için daha tutarlı stil, daha hafif ikonografi, iyileştirilmiş bir renk paleti ve daha modern bir estetik hemen fark edilecek.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler