Cumartesi, Nisan 27, 2024

MWC2017 en iyi telefonunu seçti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

LG, Huawei, Samsung ve Nokia gibi birçok teknoloji firmasının çıkardığı yeni akıllı cihazların ve amiral gemilerinin tanıtıldığı MWC 2017 Fuarı, tanıtılan en yeni ve en iyi telefonlarını seçti! İşte karşınızda Mobile World Congress 2017′nin en iyi telefonu!

Evet! MWC2017 fuarının gözde cihazı işte bu! Tasarımı ve tepesinde yazan yazı Sony olduğunu belirtiyor. Ancak değişikliklere gidilmiş yeni Sony telefonumuz Xperia XZ Premium! Peki bu yeni “10:35” imiz nedir? Hep birlikte görelim.

Yeni göz nurumuz Xperia XZ Premium (hadi XZP diyelim) cihazımızın temel özellikleri ve dış tasarımı, tıpkı diğer Xperia cihazlarında olduğu gibi neredeyse aynı tutulmuş ancak “önemli olan iç güzellik” felsefesiyle içini baştan donatmışlar. XZP’de tıpkı abisi gibi 4K ekrana ve güç tuşunda parmak izi sensörüne sahip. Amma velakin abisinin hatlarını taşımıyor. Adeta yeni bir Xperia yapmışlar denebilir.

 

mwc2017 en iyi telefon yazi 2
Tasarımsal olarak kötü diyebileceğim tarafı kenarlarının artık dümdüz değil, yuvarlatılmış olması. Bu birçok Xperia kullanıcısının da dikkatini çeken ve olumsuz yanı olarak gösterilen (ki bence haklılar da) en kötü değişikliği. Ayrıca görünüşünden ötürü çerçevesinin alüminyum alaşım olduğunu düşünüyorum. Arka ve önünde ekran harici kısımlar da yine cam.

Hoparlörler yine ön tarafta, şarj girişi altta, bütün tuşlar sağa alınmış, kamera tuşu var… Geri kalan her şeyi aynı bırakmışlar gibi görünüyor. Ama kamerasına ekstra sensörler de eklenmiş gibi duruyor. Tahminimizce bunlar lazer otofokus ve renk/ışık sensörleri. Eski sadece flaş ve kamera ikilisi yok artık.

Teknik bahsedecek olursak, ön ve arkasındaki camların güçlü Corning Gorilla Glass 5 camları olması dışında, kristal berraklığında 5.5″ (inç) bir 4K HDR ekranı bulunuyor. Bu ekranın arkasında HDR 10’lu Adreno 540 GPU (grafik işlem birimi) bulunuyor ve adeta minik bir televizyon görüntüsü sunuyor sizlere. Bu cam sandiviçinin arasında da öyle çok şey bulunuyor ki, ağırlığı 195 gramla adeta rekor kırıyor.

Yine bu cam sandiviçinin arasında da güçlü işlemcilerden Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB ram, 64 GB dahili hafıza ve yetmezmiş gibi 256 GB’a kadar bir hafıza kartı desteği var. 13 MP ön, 19 MP çözünürlüğünde “net” bir arka kamerası da bulunan XZP, bir tek o kenarların yuvarlatılmasından kaybedermiş gibi geliyor.

Deepsea Black ve Luminous Chrome isimli iki yeni renk ile piyasaya çıkacak olan XZP, 3230 mAh‘lik bir bataryaya da sahip.

mwc2017 en iyi telefon yazi 1
Gelelim XZP’nin yazılımına… İç tasarımda Sony’nin alışılagelenlerinden biri olan “üstte saat, altta dakika” tasarımından çıkılmış ve kilit ekranındaki saati değiştirmişler. 7.1 Nougat işletim sistemi ile gelen XZP’nin resimlerinden görüldüğü kadarıyla launcher’da ve diğer kısımlarda pek bir iç tasarım değişikliği yapılmamış. Ama yeni arkaplanlar gelmiş. Eh, bu da bir şey. 

Bu malup XZP’mizin yurtdışında yılın 2. çeyreğinin ortalarına doğru satılması bekleniyor. Yurtdışı fiyatı 799 TL olan cihazın, ülkemize vergisiydi şusuydu busuydu eklersek aşağı yukarı…

3800 TL’ye satılması bekleniyor

“Siz ne yaptınız ya?” demeden önce doların artmasını ve her türlü vergiyi hesaplayarak yaptığımızı belirtelim. Bu en UCUZ ihtimal ise, ben ülkemize gelince ki fiyatını yazmayayım. Teknik özelliklerini dolaylandırmadan okumak isteyenler için teknik bilgileri ekledik. İyi günner.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler