Cumartesi, Nisan 20, 2024

NASA’nın Mars’taki Keşif Aracı Kayboldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) keşif için Mars’a gönderdiği Opportunity adlı keşif aracının geçtiğimiz haftalarda dünya ile sinyali kesildi. NASA bu durumun üzerine Mars’ta başlayan yoğun toz fırtınasının neden olduğunu açıkladı. Fakat geçen haftalara rağmen neden hala bulunamadı?

Herkesin bildiği üzere NASA, gezegenlere keşif araçları gönderip deneyler ve gözlemler yaparak, orada yaşanabilecek ortam olup olmadığını araştırıyor. Mars’a göndermiş olduğu Opportunity adlı keşif aracından geçtiğimiz hafta aniden dünya ile bağlantısı kesildi. NASA bunun üzerinde Mars’ta yoğun bir şekilde toz fırtınası olduğundan sinyalin gittiğini belirtti.

NASA’dan yapılan açıklamada, uçuş kontrolörlerinin, devasa toz fırtınasının yayıldığı gezegende görevli Opportunity’den haftalardır bildirim alamadığı kaydedildi. Mars’ta Mayıs ayının sonundan bu yana etkili olan toz fırtınasının büyüyerek şu anda kızıl gezegenin 4’te 1’ini kapladığı belirtiliyor. Kontrolörler, Opportunity ile bataryasının yeniden dolması için gerekli güneş ışığını görene kadar temas kurulamayabileceğini, bunun günlerce sürebileceğini ifade ediyor.

Mars’ta oluşan toz fırtınası nedeni ile Opportunity aracının güneş görmediği için bataryasının bittiğini belirtti. Gerekli güneş ışığından elektrik üretip depolayınca dünya ile tekrar bağlantısı olacak. Fakat bunun günlerce sürmesi bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler