Salı, Mart 19, 2024

Nintendo Mobil Oyunu Dr. Mario World’ü Kapatıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nintendo, bulmaca oyunu serisinin mobil versiyonu olan Dr. Mario World‘ün 1 Kasım’da hizmet dışı kalacağını ve uygulama içi “elmas” para biriminin satışlarının bugün itibariyle sona ereceğini duyurdu. Oyun iki yıldan biraz daha uzun bir süre önce piyasaya sürüldü ve Mii temalı sosyal ağ Miitomo’yu saymazsanız, Nintendo’nun kapatılan ilk mobil oyunlarından biri.

Lansmanından yaklaşık altı ay sonra SensorTower’dan toplanan verilere göre, Dr. Mario World, gelir performansı açısından açık ara en kötü performans gösteren Nintendo akıllı telefon oyunuydu. Buna, hayal kırıklığı yaratan satışları Nintendo’nun ilk etapta freemium modellerini takip etmesini isteyen Super Mario Run da dahil. Fire Emblem Heroes, diğer oyunlarının toplamından daha fazla gelir elde ederek, büyük bir mesafe ile şirketin en büyük mobil hiti olmaya devam ediyor.

Nintendo, Dr. Mario World’ü NES dönemi oyununun doğrudan bir çevirisi yerine potansiyel bir para kazanma makinesi yapmak için kendi yolunun dışına çıktı, ancak nihayetinde, sürekli çalışmaya değecek kadar oyuncu bağımlısı değil gibi görünüyor. Mobil oyunlar hala Nintendo’nun toplam kazancının küçük bir bölümünü oluşturuyor; geçen yıl şirket, gelirinin sadece yüzde 3,24’ünü lisans anlaşmalarını içeren “mobil ve IP ile ilgili gelire” bağladı. Hemen hemen tüm kazan Switch satışlarından geliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler