Pazartesi, Mayıs 6, 2024

NVIDIA, Bu Kez Google’ı Geride Bıraktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

GPU tarafında taht kurmuş olan NVIDIA,  zirveye doğru ilerlemeye devam ediyor.

Gelişmiş yapay zeka mimarisini içerisinde bulundurarak gücüne güç katmayı başaran NVIDIA’nın piyasa artışı bomba gibi oturdu ve Globalde en değerli şirketler arasında 4. sıraya oturmayı başardı.

nvidia jpg

En iyiler denildiğinde akla gelen isimlerden Google ve Amazonu arkasında bırakmayı başaran NVIDIA’nın gücünün artışı oldukça merak ediliyor daha fazla vaktinizi almadan detayları birlikte inceleyelim.

AMD ile arasında ki rekabetin son hızla devam etmesi NVIDIA’nın yapay zeka tarafında RTX ve DLSS 3 özelliklerinin geliştirilmiş olması daha fazla gelişmesine etken olduğunu söyleyebiliriz.

Piyasaya en son sunduğu RTX 40 SUPER serisi ile GPU tarafında performansı ve fiyatı ile kullanıcılarının yüzünü güldürmeyi başardı.

nvidia jpg

Gelişmesinin en önemli noktasının yapay zeka gücüne sahip olması şirketin kar marjının artmasını sağladı. Yeni yıla henüz daha yeni girmemize rağmen kısa bir sürede %49 seviyelerinde büyümeyi başardı.

%49 gibi bir artışın etkisiyle piyasa değeri 1.834. trilyon dolar bandına yükseldi ve “en değerli”ler arasında dördüncü sırada bulunmakta.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler