Cuma, Nisan 26, 2024

NVIDIA DLSS Desteği 4 Oyuna Daha Eklendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA DLSS, oyunlardan tam performans almak isteyen oyun tutkunları için benzersiz olan bir teknoloji. Ekran kartının performansını üst düzey bir konuma taşıyan teknoloji, yavaş yavaş oyun desteğini de arttırıyor.

En son NVIDIA tarafından yeni bir açıklama yayınlandı ve resmi blog üzerinden bu teknolojinin 4 oyun için daha desteklenmeye başladığı duyuruldu. Şimdiden söyleyelim oyunlarda oluşan FPS farkı ciddi derecede.

NVIDIA DLSS desteğinin geldiği yeni oyunlar

Desteklenen yeni oyunlara geçeceğim ama önce şunu bir dip not olarak eklemek istiyorum. Bilmeyenler için DLSS, yapay zekayı kullanarak oyunlarda görüntülerin arka planda işlenip getirilmesini sağlıyor.

Bu da özellikle 4K çözünürlük değeri olan oyunlarda, kalite kaybı yaşamadan performansın artmasını sağlıyor. Şu an DLSS 2.0 sürümü var ama bunun üzerine daha çok geliştirilme yapılacağını da ekleyerek oyunlara geçelim.

NVIDIA açıklamasına göre bu teknolojinin desteklediği yeni oyunlardan ilki Call of Duty Black Ops Cold War. Zaten ışın izleme konusunda da destek veren oyun, bir nevi markanın yeni ekran kartlarının tüm özelliklerini deneyebileceğimiz bir oyun haline geldi. Bunun dışında desteğin eklendiği diğer oyunlar ise şöyle:

  • Ready or Not
  • War Thunder
  • Enlisted

Oyunların söz konusu desteğe kavuşmasının ardından hangi ekran kartında nasıl bir FPS artışı yaşayacağını da merak edebilirsiniz. O zaman bu konuda markanın paylaştığı grafiklerle sizi baş başa bırakıyorum. Videoları izleyin, grafikleri inceleyin ve oyunlardaki farkı siz görün.

Call of Duty Black Ops Cold War

NVIDIA DLSS

War Thunder

NVIDIA DLSS

Enlisted

NVIDIA DLSS

Ready or Not

NVIDIA DLSS

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler