Salı, Nisan 23, 2024

NVIDIA GeForce GTX 1630 Özellikleri Sızdırıldı! Sürpriz Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA GeForce GTX 1630 ekran kartı için bazı sızıntılar olduğunu dün paylaşmıştık. Yeni bir giriş seviyesi kart için kulislerin kaynamaya başladığı söyleniyordu. Fakat ekran kartının teknik özellikleri açısından hiçbir bilgi yoktu.

Sadece giriş seviyesi bir model gelecek iddiası gündemdeydi. Bu iddianın hemen ardından ise yeni giriş seviyesi modelin teknik donanımı konusunda da bazı sızıntılar ortaya çıktı. Hatta kartın detayları gözüktü desek yeridir.

NVIDIA GeForce GTX 1630 için Umutlu Bir Bekleyiş Var

Son sızıntılara göre yeni ekran kartında 12 nm üretim teknolojisinden çıkan TU117-150 GPU birimi kullanılacak.

Revize edilmiş bir GPU birimi olduğu söylenen bu serinin GTX 1650 modelinde yer alan GPU birimine göre daha az çekirdek barındırmasını bekliyoruz.

Kaçırmayın: Epic Games Sürpriz oyununu açıkladı

Ama kart bellek ve saat hızları konusunda daha iyi olacak. 512 CUDA çekirdeğinin olacağı söylenen yeni giriş modelinin, saat hızı kısmında ise 1800 MHz değerini sunacağı iddia ediliyor.

Bellek kısmında ise GDDR6 belleklere geçiş yapılacak. Son nesil bellek teknolojilerinden biri olan GDDR6 kullanılacak ama bellek kapasitesi 4 GB ile sınırlı olacak. Ayrıca bellek arayüzünün de 64 bit seviyesinde olması bekleniyor.

GeForce GTX 1630

Bu da demek oluyor ki bant genişliği çok yüksek olmayacak. Bant genişliği 96 GB/sn seviyesinde olacak.

Giriş seviyesi için yeterli gözüken özelliklerinin yanında 75W TDP değeriyle de karşımıza çıkacağı iddiası olan NVIDIA GeForce GTX 1630 ekran kartının, çok yakında tanıtılması bekleniyor.

Tanıtım o kadar yakın deniyor ki 31 Mayıs tarihinde özel bir lansman yapılacağı söylenmekte. Lansmanı takip edeceğimizi ve kartın tüm detaylarını paylaşacağımızı da şimdiden belirtelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler