Perşembe, Nisan 25, 2024

Nvidia, “Bizim İçin Oyuncular Birinci Sırada Gelir” Dedi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartı stoklarının, dijital para madenciliği yapan kullanıcılar tarafından tüketilmesiyle, fiyat artışları da kaçınılmaz oluyor. Bir ekran kartını sadece oyun oynamak için almayı düşünen kullanıcılar ise, stok problemlerinden ötürü şişen fiyatları görünce hüzünleniyor ve perişan oluyor. Fakat Nvidia; bu konuda oyuncuları rahatlatan bir açıklamayla, masum oyuncu kitlesinin yüreğine su serpti. İşte haberimizin konusu olan o açıklama:

Fiyatlar Aldı Başını Gidiyor

Kripto paralar… Popülerleşmeye başladıklarından beri, ağız tadıyla sistem toplayamıyoruz, ekran kartı satın alamıyoruz. Durum o kadar vahim bir hal aldı ki; bir ekran kartı piyasaya çıktığı anda hızlı bir şekilde tükeniyor, bir sonraki hafta piyasada bulunamayacak kadar azalıyor.

Hal böyle olunca; piyasaya sürülen ikinci, üçüncü parti ürünler daha yüksek fiyatlarla raflara yerleştiriliyor. Fakat madenciler duruyor mu, tabii ki hayır. Bir stok bittikten sonra, yeni gelen stoklar da büyük bir hızla tükeniyor. Bu yüksek rağbet de, doğal olarak fiyatlara yansıyor. Hâl böyle olunca; ekran kartı alabilmek için para biriktiren kardeşlerimiz, yeni bir sistem hevesinde olan ve ay başını bekleyen bilgisayar sever dostlarımız, karşılaştığı fiyatlar karşısında adeta şok oluyor.

Nvidia Bizim İçin Oyuncular Birinci Sırada Gelir Dedi İÇERİK PNG min

Bazı ekran kartı modellerinde %100’e varan zamları gördüğümüz bu günlerde; oyun oynayan hemen herkesin tanıdığı Nvidia şirketi, tam da bu konuda oyuncuları mutlu edecek bir açıklamada bulundu.

“Önceliğimiz Her Zaman Oyuncular Olacak”

Kripto para madencileri için özel ekran kartları üreteceğini de tahmin ettiğimiz Nvidia şirketi, “Bizim için oyuncular birinci sırada gelir. GeForce ürün ailesi için gerçekleştirdiğimiz tüm yenilikler, asıl müşteri kitlesini hedeflemektedir. GeForce ürün ailesini tercih eden oyuncu kullanıcılarımızın yeterli stoğu rahatça bulabilmeleri adına satış yapan partnerlerimize, kartların oyuncu kitleye ulaşması için gerekli dikkati göstermelerini öneriyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Bu açıklama sonrasında şirket, ürünlerinin satış işlemlerini üstlenen partnerlerine gerekli uyarıları yaptığı takdirde, oyuncuların isyan ettiği stok problemlerini büyük ölçüde çözmüş olacaktır. Bu denetim, bir şahsın aynı anda birden fazla GPU satın almasını önleyerek gerçekleştirilebilir.

Bugün ikinci el bilgisayar donanımlarının bile fiyatlarına baktığımızda; gördüğümüz manzara karşısında gülsek mi, ağlasak mı bilemiyoruz. Piyasa resmen alt üst olmuş durumda. Umarız ki planlanan bu uygulama, pürüzsüz ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilir. Eğer stoklar kontrol altında tutulabilirse, aylardır çektiğimiz ızdıraba değecek fiyatları görebiliriz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Saçmalıktan başka birşey degil,bios menüsünü kitleyip,4g gibi birçok ayarı engellemedikleri sürece yani 1 sistemde en fazla 3 ekran kartı kullanılabilecekleri bir sistem kurmazlar ise,yaptıkları haraket sadece rig kurmayı ugraştırıcı hale getirmekten başka bir işe yaramaz.Mining’i işe yaramaz hale getirmek istiyorlarsa,bunu yapacak olan anakartı üreticiler,ekran kartı üreticileri degil.

    • Söylediklerinizde haklılık payınız yüksek. Fakat belki de resmi bir şekilde satış işlemleri kontrol edilebilir. Bu sayede de sizin, bizim gibi kullanıcılara satın alacak ekran kartı kalabilir 🙂

  2. Amd reyzen 5 1600 soket am4 3.4ghz 16mb 65w 14nm
    Kingston 16gb (8×8)heyperx pradator black ddr4 3000mhz cl15 1.15v chp tam
    Msı gforce gtx1060 3gb oc gddr5 192bit nvidia dx12 ekran
    Kinston 480gb heyperx savage daha 3.0 cache ssd
    Termeltake contack silent12
    Cgabeyte sumo y700w 80plas bronze mid atxsiyah kasa Site bunasıl neyi tavsiye edersiniz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler