Cuma, Nisan 19, 2024

6499 TL’lik Oyun ve Yayıncı Odaklı Sistem Toplama Rehberi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan yepyeni bir sistem rehberi ile herkese merhaba hocalar. Birbirinden değişik, performanslı ve farklı tercihlere yönelik sistem rehberlerimizin bir yenisi ile yeniden birlikteyiz.

Bu sistem rehberimizde sizlere hem yüksek seviyeli bir oyun performansı hem de özellikle YouTube ve Twitch gibi platformlarda yayıncılık yapacaklar için iyi bir yayın aracı olabilecek bir bilgisayar toplayacağız. Hazırsak sistem rehberimize geçiş yapalım.

İşlemci 

Sistemimizin kalbi olacak işlemci ile başlıyoruz. Bu sistemimizde işlemci gücünü AMD ile sağlayacağız. Piyasaya Ryzen serisi ile hızlı ve güçlü bir giriş yapan AMD, sunduğu performans ile de oldukça yüksek memnuniyet sağlıyor.

Özellikle son dönemde ortaya çıkan Intel açıklarının da etkisiyle performans anlamında neredeyse muadillerine yetiştiler. Biz de bu sistemimizde AMD Ryzen 5 1600 tercih ettik. 

amd ryzen 5 1600 inceleme

Üzerinde bulundurduğu 6 çekirdeği 12 Thread ile güçlendiren işlemcimiz, sunduğu 16MB ön bellek boyutu ile oldukça yüksek performans sunuyor. Bu performansının şüphesiz en büyük mimarı da 3.2Ghz hızında çalışması oluyor. Turbo hızında ise işlemci 3.6Ghz hızına yükselebiliyor. 

İşlemci ile ilgili diğer detaylara değinecek olursak; AM4 tabanlı bir soket uyumu, 65W güç tüketimi ve maksimum 95°C çalışma sıcaklığı mevcut. İşlemci kutusunda Ledsiz Wraith Spire Soğutucu bulunduğunuda belirtelim.

Anakart

Sistemimizin ikinci önemli parçası olan, parçalar arası tüm kombinasyon ve çalışmayı organize edecek olan parçamıza, anakarta geldi sıra. Anakart tercihimiz yakışıklı tasarımı ve yüksek performansıyla ön plana çıkan ASUS ROG STRIX B350-F Gaming oldu.

ROG tasarım diliyle dizayn edilmiş anakartın üzerinde siyah-gri ağırlıklı renk kombinasyonu görüyoruz. Aura Sync ile RGB desteğide bulunan anakartımızın özelliklerine değinecek olursak işlemci tarafında AM4 tabanlı bir soket kullanılmış.

asus b350f gaming anakart inceleme 002

Kartımızın üzerinde maksimum 64GB boyutunda ve 3200Mhz bellek hızında çalışabilen 4 adet DDR4 slotu bulunuyor. Depolama kanadında ise 2 adet M.2 desteği ve 6 adet SATA6 desteği görüyoruz. Diğer bağlantı slotlarında ise karşımıza 3 adet PCI-E 3.0, 3 adet PCIe 2.0 x1 ve 1 adet PCIe 2.0 x16 slotu çıkıyor. Oldukça zengin bir slot desteği sunan kartımız çoklu GPU tarafında da CrossFireX desteği sunuyor.

USB çıkışlarına baktığımızda ise 8 adet USB 3.1 ve 6 adet USB 2.0 yuvalarını gözlemliyoruz. Bunların haricinde kart üzerinde 7.1 kanal optik ses çıkışı, birer adet APU destekli HDMI ve DisplayPort çıkışları bulunuyor. Son olarak anakartımız ATX formunda.

asus b350f gaming anakart inceleme 003

Ekran Kartı

Oyun ve yayıncılık odaklı bir sistem topladığımız zaman en önemli parçamız tabii ki ekran kartı oluyor. Yüksek çözünürlükte yüksek performans sunabilecek olan bir kart gerektiren sistemimizde seçimimiz ASUS ROG Strix GTX 1070Ti oldu. GTX serisine sonradan dahil olan kartımız 1070 ile 1080 arası bir konumda yer alırken sunduğu performans ile piyasanın en çok tercih edilen kartlarından biri.

asus gtx 1070 ti rog strix inceleme

8GB GDDR5 video belleği bulunan kartımız 256 Bit bellek arabirimine ve 2432 CUDA çekirdeğine sahip. Frekans bazında ise 1607Mhz çekirdek, 8008Mhz bellek hızı mevcut. Kartın üzerinde 3 adet fan bulunduğunu ve Asus Auro Sync ile RGB desteği bulunduğunu da ekleyelim.

Overclock ile performansı GTX 1080 seviyesine getirilebilen ekran kartında 8 pin güç girişi bulunuyor. 225W TDP değeri ile çalışan ekran kartının çıkışlarında ise 2 adet HDMI, 2 adet DisplayPort ve 1 adet DVI bulunuyor. 

asus gtx 1070 ti rog strix inceleme 006

RAM

Ve sıra sistemimizin kanatlarına geldi. RAM tercihimiz alev kırmızısı rengiyle çekici bir tasarıma sahip Corsair Venegeance LPX oldu. 2 adet 8GB ile toplamda 16GB çift kanal RAM kullanıyoruz. Kullandığımız RAM’ler 3000Mhz hızında çalışıyor ve pasif soğutma ile geliyor. RAM’lerin CL15 gecikme değerine sahip olduğunu da ekleyelim. 

corsair vengeance 16 gb 3000 mhz

Depolama

Sistemimizin deposunda ise oldukça zengin davranarak hem SSD hem HDD tercih ettik. Böylelikle sistem performansında yüksek hızı, kapasite alanında ise yüksek yer genişliği hedefledik. 

SSD tercihimiz Corsair Force Le200 modeli oldu. 120GB kapasiteye sahip parçamız 500Mb/s yazma, 550Mb/s okuma hızına sahip. SSD’nin SATA3 bağlantı ara birimini kullandığını belirtelim.

HDD kanadında ise tercihimiz yine piyasanın en çok tercih edilenlerinden olan Toshiba oldu. 1TB depolama alanına sahip diskimiz 7200RPM dönme hızına sahip. SATA3 ara birimini kullanan diskimiz 32MB cache bellek ile geliyor. 

corsair force le 240 gb

toshiba 1 tb hdd

Güç Kaynağı

Sistemimizin gücünü sağlayacak parça PSU’ya geldik. Corsair VS5650 modelini tercih ettiğimiz PSU’muz 650W gücüne sahip. Her sistem rehberimizde PSU tercihinizin sertifikalı olan modellerden yana olmasını tavsiye ediyoruz. Bizim tercih ettiğimiz bu modelde de 80+ sertifika bulunuyor. 

corsair vs650 guc kaynagi 002

Kasa

Ve sıra geldi sistemimizin son üyesi, parçaları bünyesinde toplayan kasamıza. Kasa tercihimiz Phanteks Eclipse P400S modeli oldu. Siyah çelik malzemeyi kırmızı ızgara ve iç detaylarla destekleyen, Mid Tower bir tasarım ile oluşturulan kasamızın bir diğer dikkat çekici özelliği ise güçlendirilmiş temperli cama sahip olması.

Oldukça şık bir görünüme sahip kasamız tüm anakart tiplerini destekliyor. Üzerinde 2 adet 120mm fan bulunan kasamızın RGB desteği de bulunuyor. Ayrıca kasamızın kablolamasında Phanteks Extension kırmızı-siyah kablolar kullandığımızı da ekleyelim.

phanteks eclipse p400s kasa

phanteks eclipse p400s kasa 003

Montaj Sonrası

phanteks eclipse p400s kasa 002

phanteks eclipse p400s kasa 007

phanteks eclipse p400s kasa 008

phanteks eclipse p400s kasa 009

phanteks eclipse p400s kasa 014

pchocasi 4699 tl sistem toplama rehberi

pchocasi 4699 tl sistem toplama rehberi 003

FPS Testleri

doom fps full hd

doom fps testi

gta 5 2k oyun ici

gta 5 fps testi

pubg full hd

pubg oyun ici

Son olarak yazımızı bitirirken sistem hakkında daha detaylı incelemeye, montajına ve performans testlerine aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilirsiniz. Kasamızın güncel fiyatının 6499 Türk lirası olduğunu belirterek bu fiyatın rehberde kullanılan parçalardan oluştuğunu ve isterseniz sistem üzerinde değişiklik yaparak fiyatta değişikliğe gidebileceğinizi belirtelim.

Satın alma bağlantılarına videonun açıklama kısmından ulaşabilir, sistem hakkında görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Yeni bir sistem rehberi yazısında görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın!

Sistemi satın almak isterseniz buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Oyun ve Yayın Odaklı GTX 1070Ti Sistem Toplama Rehberi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Sistemi almayı düşünüyorum hem peşinde indirim varmış ama bence ssd yi almayıp bir sürü m2 için para biriktirmek mantıklı. Sizce piyasaya göre uygun mu bu pc sonuçta 6000 falan olucak.

    • Merhaba,

      M.2 tabii ki performans ve hız bakımından mükemmel bir seçim olur. Eğer sonradan almayı planlıyorsanız Siteye girip PC toplama sihirbazından SSD kaldırın, sonradan ayrı bir şekilde satın alabilirsiniz. Eğer bu süre çok uzun değilse tavsiye ederiz tabii ki.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler