Pazartesi, Mayıs 6, 2024

Yeni Intel i5 8500 Coffee Lake-S İşlemcileri Önümüzdeki Ay Piyasaya Sürülecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel yeni Coffee Lake-S SKU’larını önümüzdeki ay satışa çıkartıyor. Bu işlemcilerin içerisinde Core i5-8500, i3-8100 ve Pentium serisi modeller de katılacak. Yeni güncelleme ile birlikte işlemcilerin ön bellek ve performanslarında nasıl bir artış olacağı konusunda ise net bir bilgi bulunmuyor.

Yeni Intel Coffee Lake-S İşlemciler Nasıl Olacak?

Intel yaşanan kan kaybından sonra acilen toparlanabilmek için toplantı üstüne toplantı yaptığı ve sorumluların bulunması için şirket içerisinde çalışma başlatıldığı belirtilirken, Intel Core, Pentium ve Celeron işlemcileri Coffee Lake-S tedavisi görecek.

Hatırlarsanız B360 / H370 ve H310 anakartların ertelenme kararı alınmış ve kullanıcılar Intel’de yaşanan problemlerden dolayı AMD tarafına geçiş yapmaya başlamışlardı. Ryzen işlemciler için çok çeşitli anakart yonga setleri son kullanıcıyı şuanda cezbederken, Intel sadece 8.nesil Z370 anakartlar ile mücadele etmeye devam ediyor. 2018 yılı Intel için hiçte iyi başlamadı diyebiliriz.

Yeni giriş seviyesi Intel CPU SKU’larının çevrimiçi ortamda görünmesi ile birlikte yeni modellerin 64 ie 329 AUD (Avustralya Para Birimi) arasında olacağı belirtiliyor. Dolar bazında ise 51 ile 264 USD civarında olacağı düşünülüyor.

intel yeni coffe lake s islemciler 006

intel yeni coffe lake s islemciler 007

Yeni Pentium İşlemciler Küllerinden Doğuyor

Pentium G5000 serisi modellerin güncellemeden sonra 3.7 GHz – 3.9 GHz arasında değişen çift çekirdekli ve dört çekirdekli iki farklı versiyonu olacak. İşlemcinin ön belleği ise 4 MB olarak belirlenmiş. Yani burada Pentium işlemcilerin küllerinden doğarak güncelleme ile birlikte i3 7000 serilerini bitirdiğini görebiliyoruz.

En ucuz Coffee Lake-S işlemciler 2 MB ön bellek ile gelirken, çift çekirdekli ve çift iş parçacıklı olarak piyasada yerini alacak. Yeni Celeron işlemcilerin modelleri ise G4920 ve G4900 olarak piyasada yerini alacak.

intel yeni coffe lake s islemciler 004

intel yeni coffe lake s islemciler 005

intel yeni coffe lake s islemciler 002

Tüm bunlara ek olarak Overclock edilemeyen Intel i5-8600 modeli muadil versiyonlarına göre biraz daha düşük modeller ile satılacak. Bu SKU’ya Core i5-8500 ve i3-8300 işlemcileri de katılacak.

intel yeni coffe lake s islemciler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler