Cumartesi, Nisan 27, 2024

NVIDIA Madenci Kartları Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA madenci kartları için birkaç hafta ya da birkaç gün önce bir yazı yayınlanmıştı. NVIDIA tarafından paylaşılan bilgiler de yeni madenci kartlarının geliştirildiği söylenmişti. İşte bu kartlar için ilk bilgiler de ortaya çıktı.

Şimdiden şunu söyleyebilirim ki bu kartlar da gelecek olursa, kripto para madenciliği tartışmaları da iyice hararetlenecek. Peki, bu kartların özellikleri neler olacak?

NVIDIA madenci kartları özellikleri nasıl olacak?

Kartlar kartlar diyorum çünkü tek bir kart olmayacak. Toplamda 4 kart bekleniyor. İsimlendirme şu an için şöyle;

  • CMP 90HX
  • CMP 50HX
  • CMP 40HX
  • CMP 30HX

Bu kartların özelliklerine gelince ise çok önemli bir detay dikkatime takıldı. CMP90HX olarak isimlendirilen kart için GA102-100 GPU’sunun kullanılacağı söylenmiş. Bu demek oluyor ki kart Ampere mimarisinden çıkmayacak.

NVIDIA madenci kartları

Bu kartın belleği ise 10 GB GDDR6 ya da GDDR6X olacak. Açıkçası Watt değeri biraz yüksek ve madenciler bundan çok hoşlanmayacaktır. Beklenen değer 320 Watt olarak gösterilmiş. Bu kart için önemli olan bir değer de ortaya çıkmış durumda. O önemli değer Hash değeri. Ethereum Hash rate değeri 86 MH/s olacak deniyor. Yeterli mi değil mi tartışılır.

NVIDIA madenci kartları

Madencilik için özelleştirilecek olan bu kartların diğer versiyonlarında ise TU116-100 GPU, TU106-100 GPU ve TU102-100 GPU yer alacak. Bu kartların bellekleri de sırasıyla 6,8 ve 10 GB olarak değişiyor.

NVIDIA madenci kartları

Sızıntılar gösteriyor ki NVIDIA madenci kartları yolda. Bu modellerin çıkışı oyuncuların rahat nefes almasını sağlayacak mı derseniz göreceğiz derim. Zira piyasada kart bulamıyoruz. Sağ olsunlar madenciler silip süpürdü. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler