Cuma, Nisan 19, 2024

NVIDIA RTX 3080 Ti Yine Yeniden Ertelendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncuların hevesle beklediği NVIDIA RTX 3080 Ti modeli bir türlü gelemedi. Ekran kartı için sürekli olarak erteleme haberleri geliyor.

Ocak ayı ertelemesi, Mart ayı ertelemesi derken kartın Nisan ayında geleceği söyleniyordu. Fakat gelenek bozulmadı ve yine erteleme kararı ortaya çıktı.

NVIDIA RTX 3080 Ti bu kez Mayıs ayına kaldı

Bu sefer söz konusu ekran kartının Mayıs ayına ertelendiği ortaya çıktı. Ardı ardına neden erteleme kararları geliyor bunu bilmek zor.

Belki bir üretim sorunu gündemde olabilir. Sonuçta çip üretimlerinde sorunlar yaşanıyor. Belki yeni ekran kartı da bundan etkilenmiş durumda olabilir.

NVIDIA RTX 3080 Ti için söylenen özelliklerde de bir değişim var. Yani burası da garip geliyor. Erteleme kararının verilmesinin sonrasında kart için beklenen özellikler de değişiyor ve her seferinde özellikler biraz daha düşüyor.

NVIDIA RTX 3080 Ti

Bu sefer iddialara göre kartta 10240 CUDA çekirdeği olacak. 5 kez ertelenmiş olan ekran kartının belleğinin de 12 GB olacağı iddiası var. Bellek kısmında çok ciddi bir düşüşten söz edebiliriz.

Normalde beklenti 20 GB belleği olan bir ekran kartının gelmesi yönünde olmuştu. Fakat şimdi söylenen 12 GB bellek olacağı. Bellek tipinin yine GDDR6X olmasını bekliyoruz ama sonuçta kapasite düşmüş gözüküyor. Belki bu adım oyuncuların AMD tarafına kaymasına bile neden olabilir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler