Cuma, Nisan 26, 2024

Nvidia Titan Xp Ekran Kartının İçine Bakıyoruz

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia tarafından geliştirilen yeni Titan Xp ekran kartı artık dünyanın en güçlüsü olarak lanse ediliyor. Zira yeni model kullanıcılara FPS’in başka bir boyutunu yaşatabileceği gibi, 8K ekranlar için de şimdiden yanına yakıştırılmaya başlandı. Peki Titan Xp‘nin içerisinde neler var ?

Quadro P6000 ile aynı GPU mu ?

Titan Xp ekran kartı için kod adı GP102GL olarak yayınlanmıştı. Öte yandan Quadro P6000 canavarı ile aynı GPU’ya sahip olduğu söyleniyor. Ekran kartının içerisine dalış yapmadan önce söylemek istediklerim var:

Olayların farkında mısınız ? AMD ve Nvidia bu sene ürün patlaması yaşadığı gibi, kullanıcılar da kafayı yemiş durumda. Ufak bir örnek vererek devam etmek istiyorum hocalar: Nvidia GTX 1080 Ti ekran kartı duyuruldu. Aradan bir hafta ya geçti ya geçmedi Titan Xp sahneye çıktı. 1080 ekran kartı alanlar ise gözleri yaşlı durumu izledi. Şimdi de AMD RX 500 serisi ekran kartları çok yakında piyasada kendisini gösterecek. Bir de Zen mimarisi ile birleştiğinde ayıkla pirincin taşını.

Bu gibi durumlarda acele etmeden olayları iyi analiz etmek gerekiyor. Testler gerçekten çok önemli. Bize vereceği değerler doğrultusunda kullanıcıları yönlendirirken herkes objektif bakmalı. O yüzden son kullanıcılara tavsiyem kafayı yemeden önce olayları dışarıdan izlemekte fayda var.

Şimdi gelelim Nvidia Titan Xp’nin içerisinde olanlara

Soğutma hepimiz için önemli hocalar. Bazı arkadaşlarımız tek fan olayına hiç sıcak bakmıyorlar. Özellikle diğer firmaların ürünlerine. Fakat Nvidia yaptığında tek fan değil, hiç fan olmasa bile sesini çıkartmayan bir kesim mevcut. Bu yanlış bir düşünce ancak zaman içerisinde bu düşüncelerden de arındıracağız inşallah.

Öte yandan soğutma bloğunda çok fazla farklılıkların olduğunu söylemek doğru olmaz. 

NVIDIA TITAN Xp ic

Fakat yükseltilmiş soğutma bloğunun performansı her geçen gün daha da yukarı tırmanıyor. Bunu görmezden gelemeyiz.

NVIDIA TITAN Xp ic 002

Kartın kalbine ulaştığınızda bizleri GP102-450 grafik işlemcisi karşılıyor. Olay zaten burada bitmiyor mu ?

NVIDIA TITAN Xp ic 003

Henüz detaylı kriterler yayınlanmadı. Fakat Titan Xp modelinde bir AIO soğutucusunun sonradan montajlandığını görebiliyoruz.

NVIDIA TITAN Xp ic 004

Olay tamamen bundan ibaret hocalar. Tıpkı sistem toplarken nasıl sisteminizin uyumlu, ısınmadan ve yüksek performansta çalışmasını istiyorsak, ekran kartı üreticileri de kartların içerisine aynı sistemi her geçen gün geliştirerek yükseltmek durumundalar.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler