Çarşamba, Nisan 24, 2024

OneDrive Nihayet Live Photos Desteği Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple, 2015 yılında iOS cihazlarında Live Photos’u tanıttı. Live Photos ile iOS cihazınız, siz fotoğraf çekmeden 1,5 saniye önce ve sonra olanları kaydeder. Hareketsiz bir görüntü yerine hareket ve sesle yakalanan anı elde edersiniz.

Şimdiye kadar, iOS cihazınızdan OneDrive’a herhangi bir Live Photo yüklerseniz görüntünün canlı kısmını kaybedersiniz, OneDrive’da yalnızca hareketsiz görüntü depolanır. Ayrıca Live Photos desteği, birkaç yıldır iOS UserVoice geri bildirim sayfasında OneDrive’da en çok talep edilen özelliklerden biriydi. Haziran ayında Microsoft, bu yaz Live Photos desteğini getireceğini duyurdu.

Dün, Microsoft, iOS kullanıcılarına yeni bir OneDrive beta sürümü yayınladı. Bu OneDrive v2.5 yapısı, Live Photos desteğiyle birlikte geliyor. Ayrıca bu özelliğin beklendiği gibi çalıştığını doğruladık. Bir Live Photo çekerseniz, OneDrive şimdi onu Live Photo olarak yükleyecektir. Ancak görüntünün “Canlı” kısmının keyfini yalnızca Apple’ın Fotoğraflar uygulamasında çıkarabilirsiniz. OneDrive iOS istemcisi veya OneDrive web deneyimi, Live Photo’yu statik bir resim olarak görüntülüyor.

Microsoft’un bu heyecanla beklenmekte olan özelliği önümüzdeki haftalarda tüm OneDrive iOS kullanıcılarına sunmasını bekleyebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler