Perşembe, Nisan 25, 2024

OnePlus 7 Pro Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her sene iddiasını ortaya koyan OnePlus, dün itibariyle yeni amiral gemisi akıllı telefonlarıyla karşımıza çıktı. Yeni serinin Pro modeli olan OnePlus 7 Pro ise en çok konuşulan telefonlardan biri olmaya aday.

Özellikle ekranı konusunda fark yaratan yeni akıllı telefonların detaylarına ve tasarım hatlarına bakalım.

OnePlus 7 Pro Tasarımı

Samsung’un kavisli ekran tasarımına oldukça benzer bir tasarım kullandığı görülen OnePlus 7 Pro, çok iddialı bir ekran gövde oranıyla geliyor. Telefonun neredeyse tamamen çerçevesiz bir model olduğunu görebiliyoruz. %88.37 gibi bir ekran gövde oranından söz ediyoruz.

OnePlus 7 Pro

Bu oran bile ne kadar iddialı bir tasarımla karşı karşıya olduğumuzun kanıtı. Benzerlerinden farklı olarak OnePlus 7 Pro modelinde herhangi bir çentik alanı olmadığını da belirtelim.

Telefonun ön kamerası, Pop-up kamera olarak gösterilen açılır kapanır kamera sistemi içerisinde. Yani üst çerçevede kamera için ekstra bir alan kullanmak gerekmemiş. Hep ekrandan söz ettik ancak arka kapak kısmında da değişen şeyler var. Bu kez 3 arka kamera tercihi yapılmış. Genel olarak kamera yerleşiminin konumu ise değiştirilmemiş.

OnePlus 7 Pro

Tasarım için açıklanan ölçüler: 162.6 mm X 75.9 mm X 8.8 mm

Açıklanan Ağırlık Değeri: 206 gram

Renkler: altın, siyah ve mavi renk seçenekleri

Kullanılan Malzeme: Arka kapak kısmında cam, çerçeve kısmında ise metal

OnePlus 7 Pro Teknik Özellikler

İddialı bir amiral gemisi akıllı telefonu söz konusu. Tahmin edebileceğiniz gibi telefonun içerisinde Snapdragon 855 modeli işlemciler kullanılmış durumda. 2.84 GHz olan işlemciler; Single Core 2.84 GHz Kryo 485 + Triple core 2.42 GHz Kryo 485 + Quad core 1.8 GHz Kryo 485 kümelemesiyle karşımıza çıkıyor.

OnePlus 7 Pro

Adreno 640 grafik biriminden de güç alan model, 7 nm üretim teknolojisinin en iyi temsilcilerinden bir tanesi. İşlemci kısmında sunulan üstün performans, RAM bellek teknolojisiyle de desteklenmiş durumda. 6 GB, 8 GB, 12 GB olmak üzere 3 farklı RAM bellek seçeneği sunulan OnePlus 7 Pro, LPDDR4x bellek tipine sahip. Depolama alanı ise UFS 3.0 teknolojisinde 128 GB ve 256 GB.

OnePlus 7 Pro Ekran

Ana modelden de farklı olan ekranlar, oldukça başarılı. Fluid AMOLED ekran teknolojisine sahip olan paneller, 6.67 inç boyutunda. 1440 X 3120 piksel çözünürlük değerinin sunulduğu ekranların piksel yoğunluk değeri ise 516 PPi olarak açıklandı.

OnePlus 7 Pro

DCI-P3 renk uzayı teknolojisi, HDR10 ve HDR10+ desteği, 90 Hz yenileme hızı gibi artıları bulunan ekranlar, Gorilla Glass 5 camlarıyla korunuyor.

 Kamera Detayları

Geldik en çok merak edilen kısma. OnePlus 7 Pro akıllı telefonlarında nasıl bir kamera düzeni var? Telefonun 3 arka kamerası oldukça başarılı. Ana kamera kısmında 48 MP değerinde f/1.6 diyafram açıklığı bulunan bir kamera kullanılıyor. 60 Fps 4K çekim yapabilen kameraların yanında 16 MP f/2.2 diyafram açıklık değerine sahip olan ekstra geniş açılı kameraları görüyoruz.

Üçüncü kamera kısmında ise 8 MP değerinde f/2.4 diyafram açıklık değerine sahip olan bir telefoto kamerası var. Bu kamera 3x optik zoom sunuyor. Ön kameraya geçtiğimiz zaman da 16 MP değerinde tek bir kamerayla karşılaşıyoruz.

Warp Charge 30 hızlı şarj destekli 4000 mAh değerinde bataryasının da dikkat çektiğini not olarak eklediğimiz akıllı telefonun fiyatı ise 699 dolar olarak açıklandı.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler