Cuma, Nisan 26, 2024

Panasonic’ten Boyna Asılabilen Oyuncu Hoparlörü!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Panasonic ve Square Enix’in SC-GN01 model numaralı boynunuza asabileceğiniz oyuncu hoparlörü, dört kanallı surround ses sunan kulaklıklara bir alternatif olmaya geliyor. Zaman zaman teknoloji dünyasında bazı ilginç oyun aksesuarları gördük, ancak Gamescom 2021’de tanıtılan Panasonic SC-GN01 Giyilebilir Sürükleyici Oyun Hoparlör Sistemi (veya kısaca ‘WIGSS’) fark yaratmak istediği oyuncu dünyasında bir şansı hakediyor.

Square Enix ve Final Fantasy XIV Online ile işbirliği içinde oluşturulan GN01, omuzlarınıza oturan ve boynun arkasını saran ergonomik, U şeklinde bir tasarıma sahip.

sc gn01 wearable gaming speaker thumb800
Panasonic'ten Boyna Asılabilen Oyuncu Hoparlörü! 3

Birbirine aralıkları bulunan dörtlü hoparlör sistemi “True MAGESS” teknolojisini kullanıyor ve MAGESS Türkçe çevirisi ile “Görkemli Artırılmış Oyun Ortamı Ses Sistemi fakat şirket buna kısaca MAGESS olarak hitap ediyor. Hoparlör, dörtlü hoparlör ve True MAGESS teknolojisi sayesinde surround kalitesinde ses üretiyor ve bu sayede kulakları tam olarak kapatan kulaklıklara bir alternatif oluyor.

SC-GN01 üç oyun ses modu ile birlikte geliyor: rol yapma oyun modu, birinci şahıs nişancı modu ve ses modu. İlki açık dünya oyunları veya RPG’ler için en iyi seçenekken, ikincisi ise oyun sırasında yardımcı olabilecek ayak sesleri gibi ince ses ipuçlarını geliştirerek oyunu oynamanıza yardımcı oluyor. Son mod ise, ara sahneler veya diyalog ağırlıklı oyunlar için en uygunu.

Hoparlörü oyun oynamak dışında kullanmak isterseniz, müzik ve sinema modları da bulunuyor. Dışarıdaki çok oyunculu oyunların hayranları için, yüksek performanslı gürültü ve yankı önleyici çift MEMS tabanlı mikrofonların dahil edilmesi sayesinde, arkadaşlarınızla yeterince kolayca sohbet edebiliyorsunuz.

panasonic gaming campaign gn01 feature 3
Panasonic'ten Boyna Asılabilen Oyuncu Hoparlörü! 4

Hoparlörler ayrıca, girişi dört kanallı sese yukarı/aşağı doğru karıştırarak daha gerçekçi ve sürükleyici ses deneyimi ve ses efektleri yaratan yüksek performanslı bir sinyal işlemcisiyle birlikte çalışıyorlar.

Bu giyilebilir hoparlör bilgisayar, PlayStation 4,PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X ve Nintendo Switch (platforma bağlı olarak ses jakı veya USB aracılığıyla) ile uyumlu çalışıyor. İngiltere’de 159,99 Sterlin fiyat etiketi satışa çıkıyor olacak ve Eylül 2021’in sonlarında satışa çıktığında yalnızca Amazon üzerinden satın alınabilecek.

Panasonic SC-GN01 Giyilebilir Oyuncu Hoparlörünün ülkemize gelip gelmeyeceği ise şu an belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler