Cuma, Mart 29, 2024

Performans Canavarı Yeni Nvidia Titan X Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia tarafından üretilen yeni performans canavarı Titan X tanıtıldı. GP102 Pascal mimarisi ile birlikte gelen Titan X‘in 12 GB GDDR5X RAM‘i ve 3584 adet çekirdeği bulunuyor. Yeni Titan X hakkında tüm teknik özellikler ve piyasa satış fiyatı haberimizde.

Nvidia Titan X’te Neler Yeni ?

Nvidia tarafından üretilen şimdiye kadarki en güçlü ekran kartı olan Titan X serisi performans konusunda göz dolduruyor. Şuanda Pascal mimarisine sahip 12 GB GDDR5X belleği ve 3584 adet çekirdeği bulunan ekran kartı, 1,53 GHz saat hızında çalışıyor. Ayrıca Titan X‘te 11 teraflop performans sunduğu yavaş yavaş yapılan test sonuçlarına göre yayınlanmaya başladı.

Zaten lansmandan önce de dile getirilen “Nvidia firmasının üretmiş olduğu şimdiye kadarki en büyük GPU”ya sahip ekran kartı olarak belirtilen Titan X serisinde 12 milyar transistör yer aldığı açıklandı. Şuanda piyasa satış fiyatının 1200 dolar olduğunu söylememizde fayda var. Türkiye’de ne kadardan satılacağı henüz belli olmadığı gibi, biraz cepleri yakacak gibi görünüyor. Titan X‘in piyasaya çıkış tarihi ise 2 Ağustos olarak belirlenmiş. İlk olarak Avrupa ve Amerika’da satışa çıkacak olan ekran kartının yayınlanan videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 


Nvidia Titan X Performansı

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz üzere Nvidia Titan X modelinde 12 GB GDDR5X bellek bulunuyor. Bunun yanı sıra 4K oyunlarda 60 FPS hızında oynatmayı başarabilen en akıcı ekran kartı modeli olacak. Pascal mimarisine sahip Titan X ekran kartında HDR desteği ve 8K 60 FPS desteği de yer alıyor. 8K özelliğinin henüz diğer rakip markalarda yer almadığını belirtelim. Nvidia şimdiden bu teknolojilere yatırım yaparak, bundan sonraki görüntü teknolojisinin de aslında ufaktan bir habercisi oluyor.
Titan-X-fiyat
Ayrıca zamanını profesyonel ortamlarda, profesyonel çalışmalar için harcayan kişilere özel modları da yer alan Titan X serisinde, Focus Edition teknolojisi bulunuyor. Tasarım tarafında ise ekran kartının biraz daha keskin ve insanı cezbeden dış yapısı merak uyandırırken, hava soğutma sistemi de kanallara mükemmel şekilde dağıtılmış. Overclock yapacak olan kişilerin de işini bu hava kanalları epey kolaylaştıracak gibi.

Nvidia Titan X ekran kartında 3584 adet CUDA çekirdeği bulunuyor. Bu çekirdekler sayesinde kullanıcılar Nvidia ekran kartları arasındaki en yüksek çekirdek rakamına sahip Pascal tabanlı ekran kartı ile tanışmış oluyor. Bundan önceki Titan X nesillerinde 3072 adet CUDA çekirdeği bulunuyordu. Ayrıca yazımızın başında belirttiğimiz 1.53 GHz frekans hızı arttırılmış hali olarak yayınlandı. Normal seviyede Titan X 1.41 GHz frekans sağlıyor. Overclock ile birlikte bu hız 2.53 GHz seviyelerine çok rahat ulaşacaktır.

Titan-X-ozellikleri
Titan X’te Bu Değerlere Dikkat

Ekran kartında 6 pinli güç bağlantısı yer alırken, 250W TDP değerine sahip 8 adet de pin girişi bulunuyor. Bu derecedeki bir ekran kartının 2 adet güç bağlantısı aslında çok normal. Diğer ekran kartlarına kıyasla tek güç bağlantısı kullanıcıları zorlayabilirdi. Buradan alacağımız mesaj ise, Nvidia firmasının her ne kadar mimarisine güvense de, Titan X‘i riske atmayarak ekstra bir pin girişi yerleştirmiş.

Şuanda Titan X 1200 dolardan yurt dışında satılacağı gibi, Türkiye’ye gelmesini biraz bekleyeceğiz. Zira Türkiye satış fiyatının minimum 3699 TL‘den satılacağını tahmin ediyoruz. Zaten şuanda GeForce GTX 1080’in Türkiye satış fiyatı 2900 TL’den alıcı görüyor. Dilerseniz şimdi yeni Titan X ile ona en yakında ekran kartı olan GeForce GTX 1080 ekran kartının teknik özelliklerini karşılaştıralım.

Titan-X
Titan X vs GeForce GTX 1080 Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler