Cuma, Mayıs 3, 2024

Putin Mutlu: Yandex Rusya’ya Satıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir zamanlar özellikle futbol severlerin gözde tarayıcısı olan Yandex, Rusya’daki varlıklarını Rus bir konsorsiyuma (şirketler birliği) sattı.

Hollanda merkezli bir holding olan ve bünyesinde Yandex gibi pek çok şirketi bulunduran Yandex NV, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan ötürü, bir süredir Rusya’dan çekilmek istiyordu. Yandex NV, Rusya’daki tüm varlıklarını aralarında Lukoilin de bulunduğu şirketler birliğine 475 milyar rubleye yani yaklaşık 5,2 milyar dolara sattı.

Yandex NV, Yandex Adını Artık Kullanmayacak

Az önce de belirttiğimiz gibi Yandex’in satılması ani bir olay değil. Yandex NV, 2022’nin Şubat ayından beri Rusya’daki varlığını sonlandırmak istiyordu. Rus konsorsiyuma yaklaşık iki yıllık sürecin sonunda Yandex markası dahil olmak üzere bahsi geçen kısımları sattı. Bu da Yandex adlı tarayıcının önümüzdeki süreçte isim değiştirebileceği ihtimalini akıllara getirdi.

Rus hükümeti, konsorsiyumun satın alımını oldukça hoş karşıladı ve memnuniyetini de dile getirdi. Rusya devlet sözcüsü Dmitry Peskov, Yandex’in ulusal bir teknoloji şampiyonu olduğunu, şirketin ülkede çalışmaya devam etmesinin Rusya için oldukça önemli olduğunu söyledi.

Bu satın alım sonucunda Yandex, Rus hükümeti ile bağlarını kuvvetlendirecek diyebiliriz. Bu hükümet açısından oldukça iyi bir şey olsa da kullanıcılar tarafından muhtemelen pek de hoş karşılanmayacaktır.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler