Perşembe, Mart 28, 2024

Qualcomm 20 Mayıs’ta Yeni Teknolojilerini Tanıtacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çip üreticilerinden Qualcomm, Snapdragon Night isimli etkinliğinin 20 Mayıs itibariyle Çin’de yerel saat ile 20.00’de gerçekleşeceğini resmi olarak duyurdu. Lansman etkinliğinden beklenen iki büyük yenilik; Snapdragon 8 Gen 1+ ve Snapdragon 7 Gen 1 yonga seti platformları.

Snapdragon 8 Gen 1+ yonga setinin normal 8 Gen 1’den farklı olarak küçük bir GPU yükseltmesi alacağı ve küçük iyileştirmeler sunacağı belirtilmişti. Grafik Birimi tarafında 3GHz hıza sahip bir adet Cortex X2 ana çekirdeği, üç Cortex A710 performans çekirdeği ve dört Cortex A510 verimlilik çekirdeği barındıracağı bildiriliyor.

qualcomm snapdragon night 20 mayis afişi
Qualcomm 20 Mayıs'ta Yeni Teknolojilerini Tanıtacak! 2

Yeni nesil amiral gemisi yonga setinin TSMC’nin 4nm’lik üretim sürecine dayanacağı söyleniyorken bu yonga setini kullanan ilk akıllı telefonun Motorla Edge X30 olması bekleniyor.

Snapdragon 7 Gen 1’e gelecek olursak, Adreno 662 GPU’ya ek olarak 2.36GHz hıza sahip dört Cortex-A710 performans çekirdeğine ve 1.8GHz hıza sahip dört Cortex-A510 çekirdeğine sahip olacağı bildiriliyor. Oppo’nun Reno8 akıllı telefon ailesi Qualcomm’un Snapdragon 7 Gen 1 yonga setini kullanan ilk akıllı telefonlar olacağı söyleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler